Haberler

BlackBerry Messenger tarih oldu

0

BlackBerry, uzun süreli mücadelenin ardından BBM’e tekrar hayat veremediği Messenger hizmetini Cuma günü sonlandırdı. BlackBerry 2005 yılında BBM olarak da bildiğimiz, ilk anlık mesajlaşma servislerinden birisi olan Messenger’ı tanıtmıştı. Söz konusu yıllarda, Blackberry akıllı telefon pazarında baskın bir konuma sahipti. Ancak zamanla iPhone ve Android telefonlar ve kendi mesajlaşma araçlarını sunan sosyal medya platformları gibi diğer rakip ürünlerle rekabet edemedi.

BlackBerry Messenger tarih oldu

BlackBerry, hizmetin sona ereceğini duyurduğu açıklamasında “Kendimizi bu gerçeğe alıştırmak için fazlasıyla çabaladık ancak bugüne kadar yaptığımız şeyle gurur duyuyoruz. Bununla birlikte, değişken olan teknoloji endüstrisindeki büyük çabalarımıza rağmen, kullanıcılar diğer platformlara geçti ve yeni kullanıcıların oturum açması giderek imkansızlaşmaya başladı.” dedi.

Şirketin hizmetin kaldırılması hakkında bilgi veren bir SSS sayfasında “2016’dan beri bu pazarda rekabet etmek için elimizden gelenin en iyisini denedik ve BBM kullanıcı tabanını büyüteceğini umduğumuz birçok yeni özellik ve içeriğin tanıtımını yaptık. Tüm çabalarımıza rağmen piyasa liderlerinin ağ etkisinin güçlendiğini ve kullanıcı tercihlerinden mahrum kaldığımızı tespit ettik.” açıklaması paylaşıldı.

İfadelerine “Hoşçakal demek için üzgün olsak da BBM tüketici hizmetiyle vedalaşma ve bizim için artı harekete geçme vakti geldi.” eklemelerinde bulunan şirket, BlackBerry Messenger servisini iPhone ve Android cihazlardan kaldırılıyor. Ancak yine de kendi telefonlarında mevcut olmaya devam edecek. Grup sohbet işleviyle popülarite yakalayan BBM’ in 2013 yılına kadar aylık 60 milyon aktif kullanıcısı bulunuyordu.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up