Haberler

Uber ortalamanın altındaki yolcuları devre dışı bırakacak

0

Uber davranışlarını düzeltecek gibi görünmeyen yolcuları devre dışı bırakmaya başlayacağını açıkladı. Güvenliğini artırmak için güncellenen yeni sistemde ortalamadan daha düşük puana sahip yolcular artık hizmet alamayacak.

Uber ortalamanın altındaki yolcuları devre dışı bırakacak

Global Marka ve Stratejik Girişimler Başkanı Kate Parker Uber’in bu yeni girişimini şöyle açıkladı:

Yolcular, ortalama puanın çok altında bir gelişme gösterirse Uber’e erişimini kaybedebilir. Kullanıcılara kibar davranışı teşvik etme, araçta çöp bırakmamak ve şoförlerden hız sınırını aşma isteğinden kaçınmak gibi kendi yolcu puanlarının artırılması konusunda ipuçları verilecek. Müşteriler ayrıca Uber uygulamalarına erişimini kaybetmeden önce puanlarını iyileştirmek için çeşitli fırsatlara sahip olacaklar.

Uber, Uber şoförlerinin yıllardır yolculara geri bildirim vermeleri için farklı yollar deniyordu. 2017 yılında şirket müşterilerin davranışları hakkında şoförlere ek yorumlar yapmalarını sağlayan bir özellik sundu. Şoförler sebep listesinden bekleme süresi, sabır, yolcu sayısı, tutum, yeni rota isteği veya diğer seçeneklerden birisini seçebiliyor. Bir yolcu 30 gün içerisinde iki kez aynı “etiketi” alırsa Uber uygulamasındaki profilinde davranış puanını etkileyen bir bildirim görecek. Uber ayrıca Uber’den men edilme riski içeren kötü davranışlar listesini topluluk kuralları kısmında yayınlıyor.

Şirket sadece yolcu davranışlarına odaklanmıyor. Uber, South Carolina Üniversitesi öğrencisinin Uber şoförü olduğu iddia edilen birisi tarafından öldürülmesinden birkaç hafta sonra yolculara, şoförlerin güvenli bir şekilde onaylandığını göstermek için uygulamasını güncelledi.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up