Haberler

Huawei, ‘Hongmeng’ işletim sistemini tescillendirdi

0

Çinli telekom devi Huawei, uzun zamandır üzerine çalıştığı kendi yazılımı olan işletim sistemi (OS) “Hongmeng” tescil ettirdi. Hongmeng sürümü sonbaharda kullanıcılara sunulabilir. Son haftalardaki ABD yaptırımları sebebiyle gündemden düşmeyen Huawei’nin bu tescili her ne kadar konuyla ilgili görünse de şirket 2012’den beri kendi sistemini geliştiriyor. Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi Ticari Marka Ofisi’nin internet sitesinde yer alan ayrıntılı bilgide 24 Ağustos 2018’de Huawei tescil başvurusunu sundu. Raporda ticari markanın geçerlilik süresinin 14 Mayıs 2019 – 13 Mayıs 2029 tarihleri ​​arasında olduğu paylaşılıyor.

Huawei, ‘Hongmeng’ işletim sistemini tescillendirdi

Bu haftanın başlarında şirketin tüketici elektroniği başkanı Richard Yu Chengdong, kendi işletim sistemleri OS’in bu sonbaharın başlarında ve en geç gelecek baharda piyasaya sürülme olasılığı olduğunu açıkladı.

Global Times, test edilmekte olan yeni işletim sisteminin akıllı telefon, bilgisayar, tablet, TV, araba ve akıllı giyilebilir cihazlar dahil olmak üzere çoklu platformlar için evrensel bir işletim sistemi olarak kullanılacağını belirtti. Ayrıca tüm Android uygulamaları ve Web uygulamaları ile uyumlu olacak işletim sistemi, Yu’nun açıklamalarına göre “App Gallery” ile birlikte gelecek.

Huawei’nin kurucusu ve CEO’su Ren Zhengfei Salı günü yaptığı bir röportajda, “Yeni bir işletim sistemi kurmak zor bir iş değil fakat bunun için ekosistem oluşturmak zor.” dedi.

Şu anda mobil cihazlarda kullanılan iki işletim sistemi Google’ın Android’i ve Apple’ın iOS işletim sistemi.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up