Haberler

Trump ve Çin hükümetinden Huawei yasağıyla ilgili yeni açıklamalar geldi

0

Günlerdir teknoloji dünyasının gündeminde yer alan ABD’ nin ambargo kararlarına ilişkin Donald Trump basına yeni açıklamalar yaptı. Huawei hakkında tehlike söylemlerini yineleyen Trump, şirketin Çin ile yapacakları ticaret anlaşmasının bir parçası olabileceğini ifade etti.

Trump ve Çin hükümetinden Huawei yasağıyla ilgili yeni açıklamalar geldi

Diplomatik bir yol üzerinde gerçekleşen Huawei ve ABD arasındaki ticaret savaşı giderek büyüyor. Perşembe günü bir etkinlik sonrası basının sorularını yanıtlayan Trump, sorulara Huawei’in çok tehlikeli olduğunu ve Çin ile bir ticaret anlaşması yapılması durumunda Çinli teknoloji şirketinin bu anlaşmaya dahil edilebileceğini söyledi. Çin’de de bugün Bakanlık Sözcüsü Lu Kang tarafından olağan basın toplantısı düzenlendi.

Başkent Pekin’de düzenlenen olağan basın toplantısında, Bakanlık Sözcüsü Lu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve ABD Başkanı Donald Trump’ın Huawei ve ticaret görüşmeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“Bir süredir bazı Amerikalı siyasetçiler sürekli Huawei hakkında söylentiler uyduruyor. Ancak ülkelerin bekledikleri kanıtları ortaya koyamıyorlar.” diyen Lu, ABD hükümetinin ülkede ticaret ve teknoloji savaşını provoke ettiğini ve bu durumun pazarda kaos ürettiğini belirtti. Amerikalı siyasetçilerin taraflı söylemleriyle ABD kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalıştığını savunan Lu sözlerine “Huawei meselesinde ABD, devlet gücünü kullanarak diğer ülkelerin şirketlerine baskı uygulayan, adil olmayan çıkarlar peşinde koşan, ülkeler arasındaki iş birliğine zarar veren hatalı davranışlarını değiştirmeli.” eklemelerinde bulundu.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up