Makaleler

CIO’lar multidisipliner ekipleri nasıl kurar?

0

Günümüz modern şirketlerinde CIO’lar multidisipliner ekipleri nasıl kurabilir. Bu yazımızda anlatıyoruz.

DevOps çözümlerinin yükselişi ofislerin her zamankinden daha entegre olduğu anlamına geliyor. Başlangıçta basit bir çözüm gibi görünen DevOps, dünyadaki ofisleri karıştıran bir harekete dönüştü. Birçok işletme, işyerindeki ideolojiyi daha da ileriye götüren bu yeni, bütünleşik yaklaşımı benimsemenin finansal faydalarını görmeye başladı.

Bilişim teknolojileri alanında çalışan birçok ekip lideri bu yeni trend ile ilgili görüşlerini paylaştı. Bu liderler daha önce hiç aynı odada oturmamış insanlardan multi disipliner takımlar oluşturmak için bu metodolojiyi ofiste nasıl kullandıklarını tartıştı.

İşte en dikkat çekici alıntılardan bazıları. Belki de kendi iş yerinizdeki engelleri yıkmanız için size ilham vereceklerdir?

Thierry Bedos – Hotels.com’da CTO

Hotels.com CTO’su Thierry Bedos, altyapı mühendisleri ve geliştiricileri arasındaki engelleri kırarak BT ekibini daha çok yönlü hale getirdi. Bedos şunları söylüyor: “Geçmişte, geliştiriciler bir kez yazılımlarını kurduğunda, onu başka birine gönderirdi ve bir sonraki özelliği üzerinde çalışırlardı. Şimdi, gerçekten de yazılımın altyapı üzerinde nasıl davranabileceğinin sorumluluğunu alıyorlar. Bunun bizim için gerçekten gerekli olduğunu düşünüyorum. Yıllar önce, daha çok sayıda monolitik uygulama türünüz vardı. Bu günlerde bir web sayfasını kurmak için yüzlerce hizmetiniz olabilir. Bu nedenle, bir servis oluşturan ekiplerdeki insanlar da servisi izleyen ve sorunları gideren ekiplerdir.

Tiffany Hall – Cancer Research UK CIO

Tiffany Hall, 2017’de Cancer Research UK’ye katıldığında, hayır kurumunda iki farklı ekibi bir araya getirmekle görevlendirildi. Hall, “Cancer Research UK, benden önce bir CIO’ya sahip değildi ve dijital destek ekibi web teknolojileri konusunda finans ve pazarlama direktörüne rapor veriyordu” diyor. “Ekipler arasında bazı durumlarda çakışmaların yaşandığı oluyordu. Ama artık birleştiler ve görüşmeler saygı ve açık görüşlülükle yapılıyor. Durum böyle olmadığında hemen müdahale ediyoruz.”

Morag Watson – BP Chief Digital Innovation Officer

BP’nin Teksas, Houston’daki merkezinde Chief Digital Innovation Officer (Dijital İnovasyon Sorumlusu) Morag Watson, Asya-Pasifik, İngiltere ve ABD’ye yayılmış 25 çalışanı yönetiyor.

Multidisipliner ekibi, farklı özelliklere sahip çalışanlardan oluşuyor. Bunların yaklaşık üçte biri, fizikçilerden pazarlamacılara kadar değişen ve BP’ye yeni katılanlardan oluşuyor. Diğer üçte biri petrol endüstrisi çalışınları iken kalanlar da dijital uzmanlardır.

“Yaptığımız şeylerden bazılarını işimizle iç içe yürütüyoruz. Yaptığımız bazı şeylerı, onların yıkıcı doğası nedeniyle, ayrı tutuyoruz. Çünkü burada özellikle de yaptığımız işi bozacaksa geleceği zorlaştırabilir” diyor.

Sonuç olarak, Watson’ın ekibi önce bir teknolojinin sağlayabileceği yetenekleri araştırıyor ve ardından BP için olası etkilerini değerlendiriyor. Bir fırsat buldukları zaman, tezi test etmelerine yardımcı olmak için BP içinden alan uzmanları da bu ekibe yardımcı oluyor.

John Mountain – Starling Bank CIO’su

“Etrafımızdaki masalardaki üç kişi bize benzer bir şey yaparsa hepimiz daha rahat hissederiz. Ancak işimizi hareket geçicerek bir grup insanın farklı olması aslında daha verimlidir.”

Bu yaklaşım, farklı ekipler bir projenin ayrı bileşenleri üzerinde yalıtılmış olarak çalıştıklarında ortaya çıkan hataların önlenmesine yardımcı olur.

“Yaptığımız şey, bu hizmetin vizyonu etrafında bir sürü insanı gruplar halinde bir araya getirmek ve uçtan uca bundan sorumlu olacakları bir yapı kurmak. Sistemi izleyen ekranlarımız var. Ödeme hacimlerine ve benzeri özellikleri kontrol eden bir tasarımcıya ve programcıya sahip olabilirsiniz. Onlar geliştirdikleri özelliklerin bir sonraki aşamada ne gibi etkileri olacağını merak ediyor, konuşabiliyorlar ve gerekli değişiklikleri yapabiliyorlar. ”

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up