Haberler

Windows Lite ne zaman geliyor?

0

Microsoft’un düşük güçlü aygıtlarda çalıştırılmak üzere tasarlanan hafif bir sürüm olan işletim sistemi Windows Lite için çalışmalar uzun bir süredir devam ediyor.

2018 yılına döndüğümüzde dünyanın en büyük yazılım şirketi olan Microsoft, Polaris adı verilen hafif bir Windows işletim sistemini tablet, laptop, ve masaüstü bilgisayarlar için optimize etmeyi başardı.

Windows Lite ne zaman geliyor?

Alınan son duyumlara göre Microsoft, bu modelin adını Windows Lite olarak piyasaya sürmeyi düşünüyor ancak bu yeni işletim sistemin ismi hala netlik kazanmış değil.

Peki Microsoft neden böyle bir işletim sistemine ihtiyaç duyuyor? Şirketin en büyük rakibi olan Google’ın düşük performansa sahip Chromebook’larda çalışması için tasarladığı Chrome OS işletim sisteminin büyük başarı göstermesinin ardından Microsoft da bu alanda rekabeti boş bırakmak istemiyor. Microsoft öncelikli olarak özellikle öğrenciler için oldukça başarılı olan Chrome OS’un satışlarını yakalamaya çalışacak.

Öncesinde Polaris ve Santorini adıyla hazırlanan işletim sisteminin final adının Lite olması her ne kadar konuşuluyor olsa da henüz net değil. Microsoft’un diğer işletim sistemleri gibi ayrı bir paket olarak satılması beklenen Windows Lite’ın düşük performans bileşenlerine sahip cihazların içerisinde gömülü olarak gelmesi de ön görülüyor.

Şirketten yapılan son açıklamaya göre Lite’ın yakın bir zamanda piyasaya sunulmayacağı öğrenildi. Build 2019 geliştirici konferansını kaçıracak olan bu hafif işletim sisteminin önümüzdeki yıl kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up