5G & İLETİŞİMHaberlerTeknoloji

Huawei 5G destekli 8K televizyonu geliştiriyor!

0

Huawei’nin ilk 5G ve 8K televizyonunu piyasaya sürmek için çalışmalarını sürdürdüğü ve bu yeni televizyonu çok yakın bir zamanda duyurabileceği öğrenildi.

Kendi 5G çiplerini üreten Çin teknoloji devinin, akıllı telefon sektörüne damga vurmasının ardından televizyon sektöründe de geniş bir yer bulması bekleniyor.

Huawei 5G destekli 8K televizyonu geliştiriyor!

Pek çok şirket her ne kadar 5G televizyon fikrini piyasaya sunmuş olsa da Huawei, kurmayı planladığı bağlantı sayesinde diğer şirketlerin fikirlerinden ziyade VR ağırlıklı içerikleri televizyon ile eşit derecede bir çözünürlüğü kullanıcıların seyrine sunmayı planlıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde ürünlerinin çoğunun ulusal güvenlik sebebiyle satışı yasaklanmış olan Huawei, Avrupa ve Asya’da popülerliğini sürdürüyor.
Apple ve Samsung’un satışlarının düşmesinin ardından büyük bir yükseliş yakalayan Huawei, çıkartmayı planladığı yeni televizyonuyla yeniden anından söz ettirmenin hayalini kuruyor.

Günümüzde 8K televizyonlar her ne kadar orta gelirli bir tüketici için çok pahalı olsa da zaman içerisinde 4K televizyonlar kadar popüler olması bekleniyor. Bir sonraki PlayStation’un da 8K çözünürlüğü destekleyeceği de düşünülürse bu zaman daha da kısalabilir gibi duruyor.

8K çözünürlük ile 5G’yi birleştirerek televizyon sektöründe çığır açmayı düşünen Çin teknoloji devi, bu televizyonu diğer cihazlar için bir yönetim merkezi haline getirmeyi amaçlıyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up