5G & İLETİŞİMHaberlerTeknoloji

Intel’in 9. nesil işlemcileri 5Ghz’ye kadar ulaşabiliyor!

0

Intel, geçen sonbaharda dokuzuncu nesil işlemcilerini ilk kez tanıttığında, gösterinin yıldız 5GHz’e ulaşan ilk işlemci olan i9-9900K olmuştu. Bu yeni işlemci Intel için çok büyük bir dönüm noktasıydı ve bu işlemci güce aç oyunculara gün geçtikçe daha da çekici gelmeye başladı.

Intel’in 9. nesil işlemcileri 5Ghz’ye kadar ulaşabiliyor!

Fakat şimdi, bu çığır açan işlemciye yine 5GHz’e varabilen ve sadece dizüstü bilgisayarlara odaklanmış bir kardeş geliyor: i9-9980HK. Overclock edilebilir dizüstü bilgisayarlar için tasarlanmış sekiz çekirdekli bir işlemci. Ve eğer bu sizin için çok fazla güçlüyse, Intel bunların dışında bir yığın dokuzuncu nesil işlemcinin de yolda olduğunu açıkladı.

Asus, Lenova ve Razer’ın piyasaya sürmeye hazırlandığı son oyun bilgisayarlarında Intel’i tercih edeceklerini açıklamalarının ardından bu yeni canavarlara yakın zamanda diz üstü oyun bilgisayarlarında rastlamamız kaçınılmaz olacak.

Intel’in resmen tanıttığı 9980HK, 5GHz’e kadar yükseltilebilen gücü ile 2.4 GHz’lik bir taban hızına sahip. Bu işlemci Hyperthreading teknolojisi sayesinde (çekirdek başına iki sanal çekirdek), 16 sanal çekirdek performansına da sahip.  Overclock yapma ihtiyacı duymayan kullanıcılar için de en az 9980HK kadar hızlı yeni 9880H bulunuyor. Intel’in yeni dizüstü bilgisayar işlemcileri dört çekirdekli i5-9300H’ye kadar dayanıyor, bu işlemciler de 4GHz’ye kadar hıza ulaşabiliyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up