Haberler

Galaxy Fold’un çıkışı ertelendi!

0

Samsung, aldığı olumsuz geri dönüşlerden sonra ‘daha fazla dahili test yapmak’ için katlanabilir ekranlı telefonu Galaxy Fold’un çıkış tarihini erteleme kararı aldı.

Hafta sonu boyunca Hong Kong ve Şangay’daki Galaxy Fold lansman etkinliklerini geciktireceğini açıkladıktan sonra, elektronik devi şimdi de yeni cihazının çıkış tarihini, eleştiriler ve sorunlarla ilgili olumsuz geri dönüşler almasının ardından erteleme kararı aldığını bildirdi.

Galaxy Fold’un çıkışı ertelendi!

Wall Street Journal, Fold’un “en azından gelecek aya kadar” erteleneceğini açıkladı, ancak Samsung’un ifadesi konuya daha da açıklık getiriyor: “Birçok yorumcu olumlu geri dönüşlerini bizimle paylaşırken, bazıları da cihazın daha fazla zamana ihtiyaç duyduğunu gösterdi. Mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sağlayabilmek ve daha fazla dahili test yapmak için Galaxy Fold’un piyasaya çıkışını ertelemeye karar verdik. Önümüzdeki haftalarda piyasaya çıkış tarihini duyurmayı planlıyoruz.”

Fold ilk olarak 26 Nisan Cuma günü ön siparişle satışa sunuldu. 1.980 dolarlık cep telefonu Samsung’un esnek bir OLED ekrana sahip olduğu ilk modeli ve mobil cihazların geleceği olarak 7,3 inçlik bir tableti küçültme yeteneğiyle büyük övgüyle karşılandı.

Bununla birlikte, dünyanın ilk seri üretilen katlanır telefonunun kutlama amaçlı olarak düzenlenmesi gereken lansman Samsung için felakete dönüşen bir durum haline geldi. Gönderilen ilk inceleme cihazlarının birçoğu, bir veya iki gün kullanımdan sonra cihazı tehlikeye sokan veya çalışamaz duruma getiren sorunlar ortaya çıkardı.

Örneğin, Verge’den Dieter Bohn ekranın ortasında “küçük bir şişkinlik” yaşadı. CNBC’den Steve Kovach, cihazını tamamen deviren yanıp sönen ve titreyen bir ekran ile karşılaştı. Bloomberg’den Mark Gurnam, YouTuber Marques Brownlee ve Wall Street Journal muhabiri Joanna Stern, Samsung’un şu anda kaldırılmaması gerektiğini savunduğu koruyucu tabakayı istemeden soyduktan sonra birçok sorunla karşılaştı.

Samsung, ekran korumasını güçlendirmek için daha büyük önlemler alacağını söyledi. “Müşterilerimizin Galaxy Katlamadan en iyi şekilde yararlanabilmeleri için koruyucu katman içeren ekranın bakımı ve kullanımıyla ilgili kılavuzu da geliştireceğiz.”

Galaxy Fold için ön siparişler geçtiğimiz hafta yayınlandı ve ne kadar cihaz satın alınabileceği tam olarak belli olmasa da stoklar hızla tükendi. Ayrıca, sorunların ortaya çıkmaya başlamasından sonra bu siparişlerin kaç tanesinin iptal edildiği de gelen bilgiler arasında.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up