BÜYÜK VERİHaberlerTeknoloji

Microsoft, kuantum bilgisayar ağını tanıttı

0

Dünya yazılım devi Microsoft, Girişim Zirvesi’nde yaptığı açıklamayla ağ ortaklarını yeni kuantum araçlarıyla tanıştırdı. Kuantum bilgisayarlarının yeterince yaygınlaşabilmesi için henüz aşılması gereken birçok aşama mevcut ancak yazılım devi Microsoft, bu konuyla ilgili erken davranarak kendi kuantum bilgisayar ağını kurdu.

Microsoft, kuantum bilgisayar ağını tanıttı

Microsoft Quantum Network adı verilen bu ağ şirketin Redmond’daki merkezinde düzenlenen Startup Summit’te resmen tanıtıldı ve bununla birlikte Microsoft’un kuantum teknolojisine olan bakış açısı da herkes tarafınca netleşmiş oldu.

Microsoft, etkinlikte yaptığı duyuruyla diğer 16 girişim firmasının Microsoft’un kuantum teknolojisi programlama araçlarını deneyimleyebilmelerine olanak sağladı.

Microsoft’un Azure Donanım Sistemler Grubu yardımcı başkanı Todd Holmdahl, etkinlikte yaptığı açıklamada ” Materyal biliminin karşılaştığı en büyük zorlukları, kişisel tıbbi bakımı ve makine öğrenmesi alanındaki problemleri çözmek adına birçok fırsatımızın olduğunu düşünüyoruz.  Tüm bu imkanları, bir kuantum bilgisayarı ile elde edebilmek mümkün. Bu noktada quantum ekonomisinin artık gelip çattığını söyleyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up