Haberler

Windows 10, Android ekranlarını yansıtacak!

0

Dünya yazılım devi Microsoft’un geçen yıl müjdesini verdiği ekran yansıtma özelliği, Android işletim sistemli akıllı telefon modelleri için Windows 10’a geliyor!

Geçtiğimiz günlerde Microsoft’un heyecan verici bir duyurusuna tanıklık etmiştik. Dünya yazılım devi, Telefonunuz isimli UWP uygulamasının kullanıcılarının Android işletim sistemli telefonlarını Windows bilgisayar ekranlarına yansıtma yeteneğine kavuşacağını açıklamıştı.

Windows 10, Android ekranlarını yansıtacak!

Görünüşe bakılırsa Microsoft, söz konusu olan bu özellik üzerindeki çalışmalarını oldukça hızlı bir şekilde sürdürüyor ve Insider kullanıcıları çok yakın bir zamanda bu özelliği de test etmeye başlayacak.

Özelliği kullanmak için bazı lüzumları karşılamak gerekecek. Öncelikle şahsi bilgisayarınızın BTLE Etrafsal Mod’u desteklemesi zorunlu. Ayrıca Telefonunuz uygulaması şu an için yalnızca Android 7.0 versiyonunu veya daha aktüel bir versiyonu çalıştıran Galaxy S8 veya Galaxy S9 modellerini destekliyor. Rapora göre daha fazla model ilerleyen haftalarda desteklenmeye başlayacak.

Windows Insider kullanıcılarının arasında bu özellikten yararlanabilen öncelikli kullanıcılar yüksek ihtimalle Fast güncelleme aralığındaki Skip Ahead kullanıcıları olacak. Microsoft, şu an için Fast zincirindeki yapılacak güncellemeleri durdurdu çünkü Windows 10 versiyon 1903’ün RTM versiyonunu hazırlamak ile meşgul durumda.

Bu nedenle Insider kullanıcıları, Windows’un şu an içinde bulunduğumuz senenin son aylarında gelecek olan 19H2 güncellemesini ön izleme versiyonları ortaya çıkmadan evvel mevzubahisi geçen özelliği test etme fırsatını tutamayacak.

Şu an için Telefonunuz uygulaması yalnızca bağlı olduğu Android aygıt üzerinden SMS iletilerini okumanızı ve cevaplamanızı sağlıyor ve sürüklediğiniz son birkaç düzine resmi görüntülemenizi, silmenizi veya bilgisayarınız ile paylaşmanıza imkân tanıyor. Üçüncü parti uygulamalar ise bu mevzuda çok daha geniş marifetlere sahip.

 

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up