Haberler

Sony 4.2 milyon PlayStation VR gözlük sattı!

0

Sony üç yıldan az bir sürede 4.2 milyon PlayStation VR gözlük sattığını açıkladı. Şirket ayrıca önümüzdeki aylarda adet 25 VR oyunu yayınlayacağını da duyurdu. Japon teknoloji devi Sony çok önemli bir dönüm noktasını kutluyor. Şirket 3 Mart 2019 tarihi itibariyle, cihazı satmaya başladıktan sonra üç yıldan az bir sürede 4.2 milyondan fazla PlayStation VR sistemi sattı.

Sony 4.2 milyon PlayStation VR gözlük sattı!

Üstelik bu rakam, Sony’nin perakendicilere sattığı cihaz sayısını değil, perakendecilerin sattığı cihaz sayısını gösteriyor. Başka bir deyişle, kendilerine ait PS VR gözlüğü kullanan 4,2 milyon kadar insan var. Teknoloji devi, satış ve popülerliğini artırmaya yardımcı olmak için cihazı 2016 yılında bir PS4 konsoluna takılan sanal gerçeklik platformu olarak satmaya başlamıştı.

PS VR’ın aksine Oculus Rift ve HTC Vive gibi rakiplerinden bazıları çalışabilmek için güçlü bilgisayarlara ihtiyaç duyuyor. Sony’nin Ocak ayında PS4 satışlarının 100 milyona yaklaştığını bildirmesinin ardından 4,2 milyon VR gözlüğü satılmasını ön görmek aslında çok da zor değildi. Küresel pazar araçtırma firması IDC, 2018’in dördüncü çeyreği için Rift ve Vive sevkiyatlarının sırasıyla 300.000 ve 230.000 adet olduğunu tahmin ediyordu. Bu arada, Sony firmaya göre aynı çeyrekte 463.000 VR gözlüğü piyasaya sürdü.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up