Haberler

Google’dan yapay zeka hamlesi!

0

Google’ın ortaya çıkardığı yeni ürünler, geliştiricilere yönelik yeni bir donanım markasını beraberinde getirmiş olabilir.AI teknolojisinden yararlanan uygulamaları geliştirmenin ve denemenin güçlüklerle dolu bir süreç olduğunu bilen Google, geliştiricilere yönelik sunduğu yeni donanımlarla AI destekli ürün ve servislerinin kapsamını genişletme fırsatı oluşturmak istiyor.

Google’dan yapay zeka hamlesi!

Henüz bu cihazların şirket tarafından resmi olarak tanıtılmasına rağmen şirketin ürünleri Coral ismini verdiği bir marka altında sunduğu bir internet sayfası, Hackster isimli bir kaynak tarafından tespit edildi.

Google’ın bu yeni yapay zeka cihazları, 149 dolar fiyata sahip bir geliştirme platformunu, 75 dolar fiyata sahip bir USB hızlandırıcısını ve 25 dolar fiyata sahip olan ve geliştirime platformu ile entegre olarak çalışabilen yüksek megapikselli çözünürlüğe sahip bir kamerayı da kapsıyor. Geliştirme platformu ve hızlandırıcı, Google’ın Edge TPU çiplerini içeriyor ve bu TPU çipleri, ASIC işlemciler olarak yapay zeka modelleri üzerinde diğer işlemcilere oranla daha etkin bir şekilde çalışabiliyor.

Bu cihazlar ML algoritmalarını çalıştırmaktan daha çok yapay zeka araştırmalarında kullanılan alıştırma modellerini işlemeye yönelik tasarlanmış oldukları için şirket, bu cihazlara AI iskelet yapı desteği olan TensorFlow Lite’ı da dahil ediyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up