Haberler

Apple’dan sualtı fotoğrafçılığı hamlesi

0

Ortaya çıkan bir patent, Apple’ın sualtı fotoğrafçılığı ile ilgili özel bir çalışma içinde olduğunu ortaya çıkardı. iPhone XS, çok çeşitli konumlarda ve çeşitli amaçlar için kullanılabilen bir kameraya sahip; Smart HDR ve gelişmiş bokeh modu ile birçok farklı ayarda da faydalı olabiliyor ancak iPhone’un su altında profesyonel bir fotoğraf çekmesini düşünmezsiniz.

Apple’dan sualtı fotoğrafçılığı hamlesi

Apple tarafından sunulan ve Apple Insider tarafından keşfedilen patentlere göre, iPhone 11 gibi gelecekteki bir Apple cihazı su altında çekilen resimleri optimize etmek için AI sistemlerine sahip olacak.

Bu yeni teknolojiyle telefon kameranın su altında ne zaman kullanıldığını anlayacak ve daha sonra, olabildiğince iyi görünmesi için resmi hafifçe değiştirmek amacıyla ortam ışığının miktarını, çevrenin bulanıklığını ve odağa olan uzaklık gibi faktörleri ölçebilecek. Bu özellik, çeşitli telefonlarda da gördüğümüz sahne optimizasyonu gibi  en iyi fotoğrafı çekmek için kamera ayarlarını titizlikle yapan Samsung Galaxy S10’da bulunan özelliklere benzetilebilir.

Dosyalanan ve kanıtlanabilir olan bu patent özelliğin yaklaşmakta olan bir cihazda kesin olarak bulunacağını ifade etmeyebilir ancak daha önce iPhone 11’in su geçirmezlik özelliklerinden son zamanlarda çokça bahsediliyor. Üstelik bir sızıntı, iPhone 11’in su altındayken suya battığında bile dokunuşunuzu algılayabileceğini öne sürdü, bu da sualtı fotoğrafçılığı için asıl sorunu ortadan kalkabileceğini ortaya koyuyor.

iPhone XS, tozdan ve suya batırılmasından 30 dakika boyunca iki metre derinliğe kadar korunmasını sağlayan IP68 sertifikasına sahip bir telefon. Sualtı fotoğrafçılığı düşünülerek tasarlanan bir iPhone için aynı sertifika yine yeterli olabilir. iPhone 11’in daha önce bir iPhone’da görmediğimiz geniş açılı bir lensi içerecek olan üç mercekli bir yapıya sahip olabileceği da gelen bilgiler arasında. Ortaya çıkan patentin önümüzdeki yıllarda ürün olarak hayata geçmeme durumu olduğunu da belirtelim.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up