Haberler

USB 4, 40 Gbps veri transfer hızıyla geliyor!

0

Halen geliştirilmekte olan USB 4 standardı 40 Gbps veri transfer hızıyla Thunderbolt 3’ü yakalayacak. Kısa bir süre sonra dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda Thunderbolt 3 bağlantısının yüksek veri transfer hızları USB portları üzerinden de yakalanabilecek.

USB 4, 40 Gbps veri transfer hızıyla geliyor!

USB Uygulama Forumu’nun USB 4’ü açıklamasıyla birlikte, 40 gigabit (Gb/s) veri aktarım hızları kullanıcılar için mümkün olacağı ortaya çıkmış oldu. USB standartlarını belirleyen bir kurum olan USB Uygulama Forumu, USB standartları üzerinde belirli zamanlarda değişiklikler yapabiliyor ve bu standartları düzenleyebiliyor.

Yine kısa bir süre önce USB 3.2 standardını ortaya atan bu kurum, şimdi de yaptığı bir açıklamayla USB 4’ü duyurdu. Ancak kurumun yaptığı bu duyuru, yeni standardın hemen karşımıza çıkacağı anlamını şimdilik taşımıyor. USB 3.2 ile açıklanan 20 Gbps veri aktarım hızı kurumun açıkladığı USB 4 ile beraber tam 2 katına çıkıyor ve 40 Gbps hızına ulaşabiliyor. Ancak bu hız Intel’in çıkardığı yüksek hızlı Thunderbolt 3 portu ile zaten sağlanıyordu.

Artık bu hızları USB portu ile yakalamak da mümkün olacak. Fakat yine de bunun yaygınlaşabilmesi için biraz süre gerekebilir. Çünkü USB 3.2 portları hala ortaya çıkmış değil. Elbette USB 4 ile sağlanacak olan tek işlev veri aktarımı değil. USB 4’ün diğer özellikleri arasında 100 watt’a kadar güç aktarabilme ve görüntü aktarma özellikleri de bulunuyor. Böylece çoklu 4K ekran görüntü aktarımları da bu şekilde sağlanabilir olacak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up