Makaleler

Kurumsal dünyanın en iyi dizüstü bilgisayarları

0

İş dünyasında kullanabileceğiniz en iyi dizüstü bilgisayarları sizler için bir araya getirdik.

Her işletme kullanıcısı günlük işlerini yapmak için verimli bir cihaza ihtiyaç duyar ve dizüstü bilgisayarlar ofis içinde ve dışında çalışırken en önemli yardımcılarımızdan biridir.

Kurumsal dünyanın en iyi dizüstü bilgisayarları

Piyasada bireysel ihtiyaçları karşılayacak farklı teknik özelliklere sahip birkaç popüler iş dizüstü bilgisayarı bulunuyor. Microsoft, Dell, Apple, Asus, Acer, Lenovo ve benzeri markaların bu alanda birçok farklı modeli de bulunuyor.

Bu yazımızda çoğu kurusal şirket için uygun olabilecek iş odaklı en iyi dizüstü bilgisayarlardan bazılarına göz atacağız.

Bunlara dikkat edin!

Yeni bir iş bilgisayarı satın alırken dikkate alınması gereken birkaç faktör var. İlk önce neye gereksinim duyduğunuzu ve cihazın günlük kullanımlarını neleri içerdiğini düşünmek gerekiyor. Bu, seçenekleri azaltmaya yardımcı olacaktır.

Öncelikle, işletmenizin kullanması gereken yazılımları belirlemek çok önemli. Her ne kadar Windows şirket arasında en yaygın kullanılan işletim sistemi olsa da kullanacağınız farklı uygulamaları ve hepsinin istediğiniz işletim sistemiyle uyumlu olup olmadığını göz önünde bulundurun.

Genelde, MacOS ile uyumlu olmayan ve Windows ile uyumlu bazı uygulamalar vardır, bu nedenle satın almadan önce bunu göz önünde bulundurun.

Dizüstü bilgisayar boyutu da önemlidir. İşiniz sık sık seyahat etmenizi gerektiriyorsa, büyük olmayan hafif bir dizüstü bilgisayar tercih etmek iyi bir fikir olabilir.

Tabii ki, pil ömrü de kesinlikle dikkate alınması gereken en önemli faktörlerden biri. Uzun mesafeli uçuş yapan bir çalışan için 8 saat veya daha fazla pil ömrü olan bir dizüstü bilgisayar satın almak makul bir seçim olacaktır.

Son olarak, bütçeyi göz önünde bulundurun. Şirket ya da kişisel kullanım için de olsa bütçenize uygun olan bilgisayarı almak mantıklı bir harekettir.

Huawei

Her ne kadar Huawei geleneksel olarak bir altyapı sağlayıcısı olarak bilinse de, marka son yıllarda tüketici elektroniğine ciddi yatırımlar yaptı. Özellikle cep telefonu alanında bilinir hale gelen marka, aynı zamanda bilgisayar üreticisi konumunda da bulunuyor.

MateBook X Pro, ultra ince tasarımı ve yüksek performansı ile kurumsal dünyanın ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir bilgisayar. Bütünleşik NVIDIA GeForce MX150 ekran kartı seçeneği ile satılan bilgisayar 12 saate kadar pil ömrü sunuyor.

Intel i7 işlemci, seçimli olarak 8 GB ile 16 GB bellek, ayrıca güç düğmesine entegre parmak izi okuyucu, gizlenebilir webcam gibi özelliklerle birlikte geliyor. Bilgisayarın depolama kapasitesi ise 512 GB’a kadar çıkarılabiliyor.

Dell

Dell, kurumsal kullanım için tasarlanmış çok sayıda dizüstü bilgisayar seçeneğine sahip. Özellikle kurumsal bilgisayarları ile tanınan markanın en popüler modeli Dell XPS ailesi.

Dell XPS 15, kardeşi XPS 13’ten iki inç daha büyük olan ancak aynı boyuttaki rakiplere kıyasla oldukça kompakt olan, yüksek kaliteli 1080p ekranla geliyor.

Dell Latitude 5289, kurumsal kullanıcılar için bir başka seçenek. Bu dizüstü bilgisayar Intel vPro CPU, 8GB RAM, bağlantı özellikleri, dokunmatik ekran ve uzun bir pil ömrü ile birlikte geliyor.

Dell Precision 7730, 8. nesil Intel işlemci ya da Xeon 6 işlemci seçeneği ile gelen 17 inç mobil iş istasyonu. Ağırlıklı olarak ofis ve evden çalışmak için kullanılabilecek iş istasyonu, 3200 MHz’e kadar hız ve yerleşik Nvidia Quadro P5200 GPU ile en zorlu uygulamaların çalıştırabilmesini sağlıyor.

Microsoft

Yazılım devi Microsoft’un Surface modelleri bu kategorideki önemli seçeneklerden biri. Şu an satışta olan en yeni modelin Surface Book 2 olan bu bilgisayar ailesi 13 ve 15 inç olmak üzere iki farklı ekran boyutu seçeneğine sahip.

Bu iki model farklı işlemci, depolama ve RAM seçenekleri ile satın alınabiliyor. 15 inçlik modelin en üst düzey seçeneğine baktığımızda 16 GB RAM, 1 TB depolama, 6GB VRAM’lı GTX 1060 ekran kartı gibi seçenekler bizleri karşılıyor.

Bir başka harika seçenek de Intel Core i5 işlemcili, 4 GB RAM ve 128 GB SSD depolamaya sahip giriş seviyesi modeliyle Surface Laptop. Bu model seçeneğinde de en iyi model Intel Core i7, 16 GB RAM ve 512 GB SSD depolama alanıyla geliyor.

Bunlardan hiçbiri sizin zevkinize uygun değilse, Surface Pro (2017) mutlaka olacaktır. Bu tablet benzeri dizüstü bilgisayar takılabilir klavyesi ile bir tabletten çok daha fazlasını sunuyor: Core i7-7660U, 16GB RAM ve 512GB Samsung KUS040202M SSD ile oldukça etkileyici bir performansı sunuyor. Bununla birlikte, klavyeyi ve kalemi ek olarak satın almanız gerekiyor.

Ayrıca Surface Pro 4’ü de unutmamak gerekiyor. Ayrılabilir klavyeye sahip olan bu Windows 10 tablet, oldukça etkileyici bir seçenek. Daha eski bir model olmasına rağmen 16GB RAM ve 1 TB depolama alanı ile geliyor.

Aileye yeni katılan Surface Pro 6 ise kurumsal kullanıma uygun daha fazla özellik sunan önceki sürümlerin güncellenmiş hali olarak karşımıza çıkıyor.

Tablet benzeri bir tasarıma sahip dizüstü bilgisayar 8. nesil Intel Core İşlemci ve 13,5 saate kadar pil ömrü ile geliyor. Depolama alanı büyük işletmeler için çok kullanışlı bir seçenek olan 512GB’a kadar yükseltilebiliyor. Ayrıca kalem ile uyumlu kullanılabilen 12.3 PixelSense dokunmatik ekrana sahip.

Apple

Apple, geçen Ekim ayında üç yeni MacBook Pro modeli piyasaya sürdü: Biri 15 inç ve ikisi ise 13 inç. Hem yeni 15 inç model hem de 13 inç model, QWERTY klavyedeki fonksiyon tuşlarının yerine geçen bir sensör olan ‘Touch Bar’ ile geliyor. Bununla birlikte, cihazın üzerinde USB-C portu bulunmuyor. Bunun yerine aynı işlevselliği taşıyan dört Thunderbolt 3 portu ve 10 saate kadar pil sunuyor.

8 GB’tan 32 GB’a kadar RAM ve 256 GB’tan 4 GB’a kadar depolama alanı ve dahili Intel Iris Plus Graphics ekran kartı da Apple bilgisayar modellerinin seçenekleri arasında ler alıyor.

Apple ayrıca, Kasım ayında, Touch ID ve 8. nesil Intel çift çekirdekli işlemci içeren yeni bir MacBook Air modelini de piyasaya sürdü.

8 GB ile 16 GB arasında RAM, 128GB ile 512GB arasında depolama ve 1.5 TB’a kadar SSD seçeneği de bu modelde bulunuyor. Bilgisayarın pil ömrü ise 12 saate kadar çıkıyor.

Acer

Kurumsal dünyaya hitap eden bilgisayarları bulunan bir diğer marka ise Acer. Markanın Acer Swift 5 modeli, hafif ve güçlü olması ile ön plana çıkıyor. . Malzeme kalitesi sağlam ve performansı kesinlikle çok daha pahalı dizüstü bilgisayarlarla rekabet edecek seviyede olan bu model kurumsal dünya tarafından tericih edilebilecek özelliklere sahip.

Ve belki de listedeki en iyi dizüstü bilgisayarlardan biri olan Acer Swift 3’ü unutmayalım. Malzeme kalitesi harika olan bilgisayar, iyi pil ömrü ve performans ile dikkat çekiyor.

Ancak daha ucuz bir şeyler istiyorsanız, Acer TravelMate serisi de iyi bir seçenek olabilir. TravelMate, standart olarak güvenlik özelliklerine sahip ultra taşınabilir, kompakt ve şık bir dizüstü bilgisayar.

Lenovo

Kurumsal bilgisayar denince akla ilk gelen marka Lenovo ThinkPad ailesi oluyor. Bu model ailesi yüksek performansı şık ve hafif bir tasarımla birleştirip bunu uzun pil ömrü ile sunuyor.

Ailenin en güçlü ve öne çıkan modeli ise Lenovo ThinkPad X1 Carbon. Bu etkileyici dizüstü bilgisayar, mükemmel pil ömrü, yüksek malzeme kalitesi ile birlikte geliyor; Ayrıca X1, süper hafif ve ince. 2.7GHz Intel Core i7-7500U ve 8GB RAM’in yanı sıra, üç adet USB-C soketi, iki adet USB 3.0, bir tam boyutlu HDMI ve bir minyatür RJ45 ağ bağlantı noktası bilgsayarın standart özellikleri arasında yer alıyor.

Başka bir sağlam seçenek de Lenovo Yoga 11 710. Bu esnek dizüstü bilgisayar, seyahat eden şirket çalışanları için ideal bir seçenek oluyor. 360 ​​derecelik bir menteşe ve bir dokunmatik ekranı bulunan bilgisayar sektörde 12 inçlik MacBook’a rakip olarak konumlandırıldı.

Uygun fiyatlı sağlam bir dizüstü bilgisayarın peşindeyseniz, Lenovo Yoga Book aradığınız şey olabilir. Yoga Book, hem dizüstü hem de tablet olarak çalışan çok yönlü 2’si 1 arada bir çözüm sunuyor. Yerleşik Intel Atom işlemcisi ile 12 saate kadar pil ömrüne sahip.

Asus

Asus ZenBook UX305 iş kullanıcıları için harika bir seçenek. Geleneksel dizüstü bilgisayar biçiminden çok uzaklaşmak istemeyen standart kullanıcılar için ideal bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor.

Ayrıca Asus Transformer Book da 4 GB bellek, 64 GB SSD sürücü ve Intel Quad-Core Cherry Trail işlemci ile geliyor. Hafiuf ve taşınabilir bir bilgisayar olan bu Asus 12 saatlik pil ömrüne sahip.

ZenBook Flip S UX370UA, yalnızca 1.1 kg ağırlığa sahip ultra ince 2’si 1 arada bir dizüstü bilgisayar seçeneği. 4K UHD ekran çözünürlüğü ile yüksek kaliteli ekran, günlük performans için fazlasıyla yeterli bir çözüm. 8. nesil Intel Core i7 İşlemci ile 16 GB’a kadar RAM ve 1 TB’a kadar PCle 3 SSD desteği de bulunuyor.

HP

HP Spectre 13 dizüstü bilgisayar ince, ultra taşınabilir ve şaşırtıcı derecede güçlü bir seçenek. Spectre, Macbook Pro’ya rakip olmak için tasarlanmış birinci sınıf bilgisayar olarak karşımıza çıkıyor. İnce dizüstü bilgisayarlarda nadir görülen Intel Core i7-6500U işlemci seçeneği bu bilgisayar ile geliyor.

Diğer bir seçenek de, iş kullanıcıları için hem tasarım hem de performans sunan HP EliteBook 840G5. 1080p büyük ekran ince bir tasarıma sahip ve ayrıca Core i7 işlemcisi ile yüksek bir performans ile geliyor.

Çok yönlü bir şeyin peşindeyseniz, EliteBook x360 G2 en iyi seçenek olabilir. 16 saate kadar pil ömrü sunan bu ince 2’si 1 arada dizüstü bilgisayar, iş seyahatleri için kullanışlı bir çözüm.

EliteBook x360 1030 G3, ise iş kullanımı için mükemmel, yazı yazma, sunum, akış içeriği ve geleneksel dizüstü bilgisayar modu gibi farklı kullanımlar için dört farklı mod ile geliyor. Ayrıca bilgisayar dokunmatik 4K çözünürlüğünde ve ultra parlak bir ekrana da sahip.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up