Haberler

Volvo’dan elektrikli otonom otobüs

0

Volvo’nun şehir kullanımı geliştirdiği otonom yani şöförsüz hareket edebilen elektrikli otobüsü ilk kez görücüye çıktı.

Şirket, dünyada türünün ilk örneği olduğunu söylediği Volvo 7900 modelini duyurdu. Volvo 7900 eğer gerekli testlerden başarılı sonuçlar elde edebilirse şehirleri daha yaşanabilir bir hale getirecek, daha temiz ve daha yeşil bir çevre ile yeni bir devir açabilecek.

Volvo’dan elektrikli otonom otobüs

Volvo’nun üst düzey yöneticisi konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Yavaş yavaş otonom teknolojisine doğru ilerleyen dünyada otonom toplu taşımalara gerçekten ihtiyaç var mı’ sorularını sıkça duyuyorum. Ancak herkes tek tek seyahat ederse dünyada ortak sorun olan trafik sorununu çözemeyiz”

Volvo’nun vizyonuna göre, otonom teknolojisi 5 kişilik bir araçta uyuya kalmayı sorun haline getirmemeyi amaçlamakla sınırlı değil. Volvo bu teknolojiyle, güvenliği arttırmayı, seferlerin düzgünlüğünü artırmayı ve herkes için daha verimli hizmet vermeyi amaçlıyor.

Volvo’nun yeni toplu taşıma otobüslerinin rotaları belli olacak, hemen her caddede yüzlerce insanı karşılayacak ve duracağı duraklar ayarlanmış olacak. Otonom otobüslerle insanların seyahat kalitesi bir üst seviyeye taşınacak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up