Haberler

IBM’den iki yeni Blockchain patenti

0

Alanının en büyük isimlerinden biri olan IBM, Blockchain ile ilgili yaptığı çalışmaları sürdürüyor. IBM, son zamanlarda bu teknolojiyle ilgili iki yeni sistem geliştirdi ve bu geliştirdiği iki yeni sistemin patentini almayı başardı.

Ağ Güvenliği Sağlamak İçin Kullanacak

ABD’deki Patent ve Marka Ofisi’nin onayladığı ve resmi olarak yayınladığı belgelere göre şirket, Blockchain’i ağ güvenliğini sağlamak için kullanmayı planlıyor. IBM, ayrıca Blockchain teknolojisini veri tabanını yönetimin konusunda da test etmeyi amaçlıyor.

IBM’in ağ güvenliği ile ilgili aldığı Blockchain’in patentinin içeriğinde bu tarzda teknolojilerin verilerin güvenliğini sağlamak için de kullanılabileceği belirtiliyor.

Uluslar arası teknoloji devlerinden biri olan IBM, ağ güvenliklerinin Blockchain sayesinde daha başarılı bir şekilde sağlanabileceğini düşünüyor. Öte yandan şirket, veri tabanı yönetimi konusunda da Blockchain’in oldukça verimli olabileceğini de düşünüyor.

Şirketin yaptığı açıklamalara göre, günümüzdeki veri tabanı yönetim sistemleri ciddi sorunlara yol açabiliyor ve bazı konularda yetersiz kalabiliyor. IBM, DMB’leri Blockchain tabanlı bir veri tabanı kullanarak yönetmenin daha kullanışlı olabileceği görüşünde.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up