Haberler

Görme engelliler için Lookout geliyor

0

Görme engelliler için nesneleri tanımlayacak olan Lookout, bu hafta ABD’de deki Pixel cihazlarında kullanılabilir olacak.

Google, geçtiğimiz yıl görme engellilere yardımcı olacak olan Lookout adlı uygulamayı tanıttı. Bu uygulama, nesneleri telefonunuzun kamerasıyla tanımlarken yapay zekadan yardım alacak. Ayrıca işaretleri metinleri okuyabilir, barkodları tarayabilir ve para birimlerini de tanımlayabilir.

Google, yalnızda ABD’deki Pixel cihazlarında olsa da Lookout’un nihayet indirilebilir olacağını duyurdu.

Uygulamanın geçen yıl açıklanmasından bu yana Google, yapılan testler üzerine düzenlemeler yapıldığını ve kalitesinin artırıldığını söylüyor. Şirket, Lookout’un sonuçlarının her zaman %100 mükemmel olamayacağını ancak kullanıcılardan gelecek geri bildirimlere göre hareket edeceklerini söyledi. Google, Lookout’u kullanmak için kullanıcıların Pixel cihazlarını boyunlarındaki bir ipe takmalarını veya bir gömlek veya pantolonun ön cebine yerleştirmelerini öneriyor. Bu şekilde telefonun kamerası engelsiz bir görüntü elde edebilir ve genellikle insanların yardım istemek zorunda kalacağı durumlarda nesneleri veya metinleri tanımlayabilir.

Lookout’un Google dışındaki donanımlarda ne zaman kullanılacağı belli değil ancak şirket bu uygulamayı yakında daha fazla cihaza ve ülkeye getireceklerini söylüyor.

 

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up