Haberler

HoloLens 2, MWC’de görücüye çıktı

0

Microsoft’un güncellenmiş sanal gerçeklik gözlüğü HoloLens 2 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtıldı. Gözlük daha sürükleyici ve rahat bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

Microsoft, “karma gerçeklik” teknolojisinin kullanımını arttırmayı hedefleyen, küçültülmüş ve kullanımı kolay olan HoloLens 2’yi görücüye çıkardı. HoloLens 2, 2016 yılında piyasaya sürülen HoloLens’in gelişmiş versiyonu olarak piyasada yerini alacak.

Microsoft bu yeni versiyon ile birlikte çeşitli donanım iyileştirmeleri ve daha zengin bir yazılım ekosistemi sayesinde daha sürükleyici ve daha rahat bir kullanıcı deneyimi vaat ediyor. Analistler, bu yeni cihazın şimdiye kadar yeterince ilgi görmeyen arttırılmış gerçeklik teknolojisi için bir çıkış olabileceğini söylüyor.

Hedef İşyerleri

Öncelikle HoloLens 2’nin ev kullanıcısına hitap etmediğini belirtelim. HoloLens 2, fabrika çalışanları ve uzaktan çalışmalar yapan yöneticiler gibi çalışanları bulunan işyerlerine yönelik olacak. Microsoft’un MWC’deki duyurusuna göre şirketin işletmelere ve ticari kullanım durumlarına çok net bir şekilde odaklandığı açıkça görülüyor.

Windows 10 işletim sistemi entegreli ve 5 kanallı bir mikrofon girişine sahip olan karma gerçeklik seti, dahili mekansal ses donanımı sayesinde işitsel olarak 3 boyutlu bir mekan sunabiliyor.

 

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up