Haberler

Apple masaüstüne odaklanacak

0

Apple’ın iPhone, iPad ve Mac’lerde çalışan uygulamalarını geliştirmeye yönelik hamlesi, şirketin akıllı telefon pazarının daha doygun hale gelmesinden dolayı masaüstlerinde daha büyük bir gelişme potansiyelini gördüğünü gösteriyor.

Apple, uygulama oluşturmanın geliştiriciler tarafından daha kolay bir hale getirilmesini planlıyor. Öyle ki uygulama geliştiricileri ilk kez şirketin tüm mobil ve masaüstü platformlarından faydalanabilecek.

Apple’ın yaklaşmakta olan World Wide Developers Conference’ta (Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı) uygulama geliştiricilerin Mac’lerde de çalışan iPad uygulamaları yazmalarına izin veren yazılım geliştirme kitleri (SDK) ile bu entegrasyon uygulamasına başlaması bekleniyor. Ayrıca,  2020 yılında Apple’ın hazırlık aşamasında olduğu yazılım geliştirme kitlerini iPhone uygulamalarını aynı şekilde Mac uygulamalarına dönüştürebilecek bir şekilde geliştirmesi bekleniyor.

Uygulama geliştiricilerine iPhone, iPad ve Mac bilgisayarlarda çalışabilen tek bir uygulama örneği oluşturmaları için yapılan bu yardımın Apple için gelirin ve Mac bilgisayarlara olan ilgilinin artmasını sağlayacak gibi görünüyor. Apple’ın aksine Microsoft ve Android, zaten uygulama geliştiricilerine tek bir kod tabanı üzerinden uygulama yazmalarına izin veriyor ve kullanıcılar bu uygulamaları masaüstü ve mobil platformlar arasında paylaşabiliyorlar.

Uzmanlar bu konuyla alakalı Apple’ın diğer platformlardan geride kaldığını ve bu entegrasyon sayesinde sadece Mac’lere olan ilginin artacağını, Apple’ın gelirlerinin de çok büyük bir oranda artacağını belirtti.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up