Makaleler

Şirketlerde yeni lider seçimi neden önemli?

0

Şirketlerdeki bir sonraki lideri seçmek o şirketin devamı için hayati konuların başında geliyor.

İş hayatında bir sonraki lideri seçmek, işe alım ve yetenek yönetiminin önemli bir parçasıdır. Bu alanda çalışma yapmak liderlik pozisyonuna doğru planlama sürecidir. Bu, yeni yetenekleri işe almayı ya da ayrıldıktan sonra başarılı bir şekilde pozisyonunuza geçmeleri için içerideki mevcut adayları eğitmeyi içerir.

Şirketlerde yeni lider seçimi neden önemli?

Çoğu kuruluşta, yeni liderleri seçmek, İK departmanı tarafından yapılır; çünkü kuruluşun konumu ve kültürü için doğru olan iç veya dış adayları ararlar.

Ancak, CIO’lar çoğu zaman yetenekleri işe alma ve elde tutma işine de sahiptir. bu iş aynı zamanda, yeni adayları eğitmeyi de içerebilir.

sonraki lideri seçmek, yetenek yönetimi sürecinin önemli bir parçasıdır. Anahtar rolleri, doğru becerilere sahip insanları ve kısa sürede doldurmaları gerekebilecek pozisyonları tanımlamanın bir yolunu sağlar.

Ayrıca, işe alım maliyetlerini düşürerek, kurum içinde işe alımları kurum içinde yönetmelerini mümkün kılan bir yol sağlar.

Bu süreç aynı zamanda organizasyonlar personelin emekliliğine hazırlanırken de aynı derecede önemlidir. Araştırma sonuçları önümüzdeki birkaç yıl içinde emekli olmayı planlayan liderlik rolündeki insanların sayısının işgücüne girenlerin sayısından yüksek olacağını gösteriyor.

Artık bu tür durumlara hazırlanmak için kuruluşlara ihtiyaç var. Bu, üstlenmeleri gereken rollere alışmak için bir dizi görev ve görevi üstlenecek geçici bir üst düzey lider istihdam etme devir sürecini de içerebilir.

Ayrıca adayların açık pozisyonlar için öne çıkmalarını sağlar. Örneğin, bir CIO’nun pozisyonu BT ve işletme becerileri ile güçlü liderlik becerileri gerektirecektir.

Bazı adaylar gerekli becerilere sahip olmasa da, sonraki lideri seçmek aynı zamanda potansiyel adaylar için eğitim ve mentorluğu da içerir.

Süreç, kuruluşların gelecekteki liderleri tanımalarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Yetenekli idareler olmadan tanınamayan, daha yüksek pozisyonlarda yer alma potansiyeli veya becerileri olan arka ofis pozisyonlarında çalışanlar olabilir.

Lider keşfetmeye zaman harcamak, üst düzey rollerde cinsiyet çeşitliliği yaratmada ve sürdürmede de büyük etkiye sahiptir.

Dikkate alınması gerekenler

Bir lider keşfetme planı oluştururken dikkat etmeniz gereken birkaç şey var. Halef kim olacak, hangi tanıtım yollarının var olduğu ve gerekli eğitim. Tüm alanların periyodik olarak izlenebilmesi için yapılandırılmış bir yeni lider planını gözden geçirmek iyi bir fikirdir. Bu, pozisyonların emekli olması veya bir iş rolü bırakmak zorunda kalan ani durumlarda anında bulunmasını sağlayacaktır. Etkili bir şekilde yapıldığında, yeni lider bulmak, fırsatların sorunsuz ve başarılı bir şekilde alınmasına yardımcı olacaktır.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up