Haberler

Huawei’den sıcaklık ölçen yeni akıllı telefon!

0

Kızılötesi temassız termometrelerin kullanımı yaygınlaştıkça Huawei, alt markası olan Honor’da mobil bir inovasyon yaparak son akıllı telefonuna bir IR(kızılötesi) termometre ekledi. Honor Play 4 Pro, arka kamera bloğuna entegre edilmiş, vücut ısısını ve nesnelerin yüzey sıcaklığını ölçebilen bir IR sıcaklık sensörü ile donatıldı.

Huawei’den sıcaklık ölçen yeni akıllı telefon!

IR ile ateş ölçme, klinik olmayan ortamlarda COVID-19 taraması için tercih edilen yollardan birisidir. Öyle ki birçok ülkede şirketlerin tesislerine giren müşteriler ve çalışanlar için sıcaklık kontrolleri yapması zorunlu kılındı. Huawei de bu hamlesiyle, halizhazırda akıllı telefona entegre edilmiş kameralara, maliyet düşük olan IR sensörü de ekleyerek pandemiye hızla tepki verebildi. Çin’in bir sosyal medya sitesinde yayınlanan videoda Huawei, Honor Play 4 Pro’da özelliğin nasıl çalışacağını gösterdi. Yeni akıllı telefonun ateş ölçmesi için telefonu kişinin alnına yerleştirip uygulamaya dokunmak yeterli oluyor. Huawei, IR sensörünün -20°C ila 100°C arasındaki sıcaklıkları okuyabileceğini söylüyor. IR sensörü termal kamera kadar hassas olmasa da bazı belirti gösteren insanları tanımlayabiliyor.

Huawei’nin “Honor” serisindeki diğer tüm telefonlar gibi Play 4 Pro da daha uygun fiyatlı bir amiral gemisi olarak tasarlandı ve şimdilik sadece Çin’de satışa sunulacak. 6.57 inç Full HD+ ekrana sahip Play 4 Pro gücünü, Huawei’nin Kirin 990 SoC yonga setinden alıyor. Yeni amiral gemisi akıllı telefon 8GB RAM, 128GB depolama alanı ve 40W hızlı şarj destekli 4.200mAh bataryaya sahip. Çift arka kamera sistemi mevcut olan cihazda, kamera ünitesi 40 megapiksel Sony IMX600y ana sensörü, 3x optik zoom ve OIS özellikli 8 megapiksel telefoto lensten oluşuyor. Akıllı telefonun ön tarafında ise 32 megapiksel ve 8 megapiksel çözünürlükte iki selfie kamerası yer alıyor. 162.7 x 75.8 x 8.9 mm ölçülerine sahip Honor Play 4 Pro’nun ağırlığı ise 213 gram ve Android 10 tabanlı Magic UI 3.1 arayüzü ile destekleniyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up