Haberler

Yerleşik 5G’ye sahip yeni Snapdragon 768G yongası daha iyi performans sunuyor

0

Qualcomm’un yeni işlemcisi, Aralık ayında çıkış yapan Snapdragon 765G’nin geliştirilmiş bir yinelemesidir. Snapdragon 765G Qualcomm’un, 5G desteği için ayrı bir modem yerine üretim maliyetlerini düşürmek için dahili bir 5G modem kullandığı ilk yonga olmuştu. Snapdragon 768G’nin piyasaya sürülmesi ise çip üreticisinin 5G’yi daha erişilebilir hale getirme çabasında başka bir kilometre taşını işaret ediyor.

Yerleşik 5G’ye sahip yeni Snapdragon 768G yongası daha iyi performans sunuyor

Qualcomm yeni teknoloji ile Gb hızındaki kablosuz bağlantı kullanılabilirliğinin, amiral gemisi telefonların ötesinde daha düşük maliyetli telefonlara genişletmeye yardımcı olabileceğini söylüyor. Mobil oyunlar oynamak için optimize edilmiş orta kademe telefonları ve cihazları hedefleyen çip, selefi ile aynı yedi nanometre Kryo 475 merkezi işlem birimine dayanıyor. Aralarındaki fark ise Qualcomm’un, CPU’nun birincil işleme çekirdeğinin saat hızını %15 artırarak 2.8 gigahertz’e yükseltmesidir. Güçlendirilmiş Kryo 476, oluşturma görevlerini yerine getiren bir Adreno 620 grafik işleme birimi ile eşleştirildi. Qualcomm’a göre GPU, Snapdragon 768G’deki grafik performansından %15’e kadar daha iyi grafik performansı sunuyor.

Qualcomm yazılım tarafında da birtakım iyileştirmeler yaptı. En büyük gelişme ise telefon üreticilerinin, popüler uygulama mağazaları aracılığıyla müşterilere GPU ürün yazılımı güncellemeleri sunmasına olanak tanıyan bir özellik olan Güncellenebilir GPU Sürücüleri desteğinin eklenmesidir. Bu sayede Snapdragon 768G destekli bir cihaza sahip kullanıcılar, üç ayda bir Adreno GPU’ları için güncellemeler yayınlamayı planlayan Qualcomm’un gelecekteki performans iyileştirmelerine daha hızlı erişebilecek.

Yonga üreticisi ayrıca yeni çipini Elite Gaming ürün yazılımı ile donattı. Elite Gaming, gecikmeyi azaltırken ilk yükleme sürelerini hızlandırıyor ve diğer optimizasyonları gerçekleştirerek mobil oyunların kalitesini artırmaya yardımcı olan bir dizi özellik sunuyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up