Haberler

Volvo yerleşik LiDAR’a sahip otomobillerini 2022’den itibaren satışa sunacak

0

Araçlarını yerleşik LiDAR ile donatmayı planlayan Volvo Cars’ın yeni nesil SPA2 modüler araç mimarisi, 2022’de otonom sürüş için donanıma hazır olacak ve Luminar LiDAR çatısına sorunsuz bir şekilde entegre edilecek.

Volvo yerleşik LiDAR’a sahip otomobillerini 2022’den itibaren satışa sunacak

Volvo, yeni nesil otomobillerine LiDAR ve algılama teknolojilerini sağlamak için teknoloji firması Luminar ile ortaklık kurduğunu açıkladı. Ortaklık, Volvo’nun ilk tam otomatik sürüş teknolojisini sunacak ve gelecekteki aktif güvenlik gelişmelerinin önünü açacak.

Karmaşık ortamlarda ve yüksek hızlarda güvenli karar vermek için ideal bir temel olan LiDAR, kamera ve radarın tek başına sağlayamayacağı güvenilir görüş ve algı sunarak, otonom modda güvenli bir şekilde gidebilen otomobiller yaratmanın anahtarıdır. Luminar’ın LiDAR teknolojisi, nesnelerin nerede olduğunu doğru bir şekilde 3D olarak tarayarak ve internet bağlantısı gerektirmeden geçici, gerçek zamanlı bir harita oluşturarak milyonlarca lazer ışığı darbesi yayan yüksek performanslı LiDAR sensörlerine dayanıyor. 

Yeni nesil otomobillere LiDAR ve algılama teknolojilerini sağlamak için yapılan ortaklık ile birlikte SPA2 tabanlı otomobiller havadan yazılımla güncellenecek. Öte yandan LiDAR teknolojisi ile müşteriler, özel coğrafi konumlar ve koşullar için güvenli olduğu doğrulandıktan sonra tamamen özerk otoyol sürüşü sağlayan Highway Pilot özelliğini etkinleştirebilecek. Highway Pilot direksiyon, fren ve akü gücü için kamera, radar ve yedekleme sistemlerinin bir kombinasyonunu kullanacak.

Highway Pilot özelliğinin yanı sıra Volvo Cars ve Luminar, gelecekteki SPA2 tabanlı tüm otomobillerin standart olarak LiDAR sensörüyle donatılma potansiyeli ile LiDAR’ın gelecekteki gelişmiş sürücü destek sistemlerini (ADAS) iyileştirmedeki rolünü de araştırıyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up