Haberler

Intel, koronavirüs araştırma ve teknoloji projeleri için 50 milyon dolar fonladı

0

Yeni yardım, yonga üreticisinin daha önce açıkladığı 10 milyon dolarlık bir bağışa ek olarak geliyor. Intel yeni sermayeyi, her biri farklı bir şekilde yardım etmeyi amaçlayan üç program arasında bölüyor.

Intel, koronavirüs araştırma ve teknoloji projeleri için 50 milyon dolar fonladı

Intel ilk olarak COVID-19 ile savaşmak için teknoloji projeleri üzerinde çalışanları ve dış kuruluşları desteklemek için 10 milyon dolara kadar taahhütte bulunuyor. Yonga üreticisi İngiltere’de vakum makinesi seri üretimini arttırmak için çalışırken Dyson Ltd.’nin CoVent suni solunum cihazlarına işlemci sağlamaya da yardımcı olacak. Intel ayrıca Hindistan’da devletin hasta teşhisini iyileştirme çabalarını destekliyor ve teknolojisinin Houston merkezli sağlık şirketi Start Medical Informatics Corp. tarafından hastane yataklarının kullanımını artırmak için kullanıldığını söylüyor.

Intel’in ikinci koronavirüs yardım programı, Intel COVID-19 Yanıt ve Hazırlık girişimidir. Yonga üreticisi, COVID-19’u teşhis ve tedavi etmek için hastaneler tarafından kullanılan teknoloji ve çözümlerin kullanılabilirliğini artırmak adına sağlık ve yaşam bilimleri üreticilerine fon sağlayacak. Ayrıca sektörün pandemiye daha etkin bir şekilde yanıt vermesini sağlamak amacıyla sağlık şirketleri arasında daha iyi işbirliğini geliştirmek için çalışacak.

Son olarak Intel, kar amacı gütmeyen kuruluşlara ve okulların çevrimiçi öğrenmeye geçişle başa çıkmasına yardımcı olan işletmelere sermaye sağlayacak Intel Çevrimiçi Öğrenme Girişimi’ni başlatıyor. Programın ana önceliklerinden biri, ihtiyaç duyan öğrencilere kişisel bilgisayarlar bağışlamak olacak.

Intel CEO’su Bob Swan yaptığı açıklamada, “Uzmanlığımızı, kaynaklarımızı ve teknolojimizi paylaşarak hayat kurtaran ve dünyadaki kritik hizmetlere erişimi genişleten bu işin hızlanmasını sağlayabileceğimizi umuyoruz.” dedi.

Tüm teknoloji endüstrisi, koronavirüs ile küresel mücadeleye katıldı. Amazon.com evde kalmak zorunda kalan kişilere temel ev eşyaları teslim ederken Google ve Facebook, yetkililerin pandeminin nasıl yayıldığını takip etmelerine yardımcı olmak için geniş kapsamlı konum verileri topluluğunu kullanıyor. Teknoloji devleri ayrıca, bilim insanlarına bulut hesaplama kapasitesi ve yapay zeka araçları gibi teknik kaynaklara erişim sağlayarak araştırma topluluğunun tedavileri geliştirme çabalarına yardımcı oluyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up