Haberler

VMware, Tanzu uygulama geliştirme araçlarını güncelledi

0

VMware’in Tanzu portföyü, geliştiriciler tarafından modern uygulamalar oluşturmak ve yönetmek için kullanılan bir araç koleksiyonudur. Tanzu, VMware CEO’su Pat Gelsinger’in Mart ayındaki “Müşterilerimizin dijital dönüşümünü sağlamak için her yerde bulunan merkezi altyapıyı sağlamasına yardımcı olacak.” söylemiyle resmen lanse edilmişti.

VMware, Tanzu uygulama geliştirme araçlarını güncelledi

İlk sürümünden bir ay sonra VMware, Tanzu Uygulama Hizmeti 2.9’un genel kullanılabilirliğini duyurdu. Tanzu Uygulama Hizmeti daha önce Pivotal Uygulama Hizmeti olarak biliniyordu ancak VMware, Pivotal Software’i geçen yılın sonunda 2,7 milyar dolara satın alarak yeniden markalaştırdı.

Yeni Tanzu sürümü, platformda çalışabilecek iş yüklerinin sayısını artırıyor. Örneğin, platform artık birçok .NET uygulamasıyla uyumlu hale geldi.

Genel kullanılabilirliğe ulaşan ikinci ürün ise müşterilerin her türlü altyapıya çok kümeli Kubernetes ortamlarını kurmaları ve çalıştırmaları için bir çalışma zamanı sağlayan Tanzu Kubernetes Grid’dir. Tanzu Kubernetes Grid Integrated Edition 1.7, daha fazla yapılandırma seçeneği ve güvenlik özellikleriyle de piyasaya sürüldü.

VMware ayrıca, bulut yerel uygulamalarının yanı sıra Istio ve Envoy’u da hızlandırmak için kullanılan Pivotal’ın Cloud Foundry sürümünün unsurlarını entegre eden TAS’in beta kullanılabilirliğini duyurdu. VMware’a göre TAS for Kubernetes, TAS’in normal versiyonundan çok daha küçük bir ayak izine sahip ve nerede çalışabileceği konusunda daha fazla esneklik sağlıyor. 

Beta sürümünde ayrıca konteyner oluşturma, yönetişim ve yönetim gibi görevleri otomatikleştirmeye yardımcı olan yeni Tanzu Yapı Hizmeti de sunuluyor.

VMware yine bir başka duyurusunda bulut iş yüklerini yönetmek için vRealize Operations Cloud’un artık mevcut olduğunu açıkladı. Bu, özel, genel ve karma bulutlarda görünürlük sağlayan ve otomatik, sürekli performans optimizasyonu, akıllı düzeltme ve entegre uyumluluk gibi özellikleri mümkün kılan, hizmet olarak sunulan bir yazılımdır.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up