Haberler

Nvidia, Çinli elektrikli araç üreticisi Xpeng’in yeni modeline güç veriyor

0

Xpeng P7, Nvidia’nın en gelişmiş grafik ve Arm Hercules merkezi işlem birimleri ile birlikte Nvidia DRIVE AGX Xavier platformunu, derin öğrenme ve bilgisayarlı görme hızlandırıcılarıyla birlikte kullanıyor.

Nvidia, Çinli elektrikli araç üreticisi Xpeng’in yeni modeline güç veriyor

Araçta 12 ultrasonik sensör, beş yüksek hassasiyetli milimetre dalga radarı ve 13 otonom sürüş kamerası bulunuyor. Ayrıca Nvidia’nın verileri işlediği HD harita ve yüksek hassasiyetli konumlandırma özellikli bir araç içi kamera yer alıyor. Araç bu sayede karayolları, şehir içi yollar ve otopark için Seviye 3’e hazır otonom sürüş fonksiyonlarını yerine getirebiliyor.

Xpeng’e göre P7, Xpeng’in kendi kendini süren derin sinir ağlarının geliştirilmesi için yapay zeka altyapısından başlayarak Nvidia’yı uçtan uca kullanıyor. Aracın içinde Nvidia DRIVE OS, Xpeng’in tescilli otonom sürüş yazılımı XPILOT3.0’ı çalıştırmasına ve aynı zamanda sürekli güncellemeler sunmasına izin vermek için kullanılıyor. Xpeng ayrıca Seviye 3 operasyonunda kullanılan AI çıkarımında Nvidia’nın Xavier Derin Öğrenme Hızlandırıcıları’nı kullanıyor.

P7, Çin’deki en uzun menzilli elektrikli araç olan 706 kilometrelik sertifikalı bir menzile de sahiptir. 

Xpeng henüz araçlarını Çin dışında satmıyor ancak Xpeng, Çin dışında da genişleyebilir çünkü şirket Mart ayında ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi’nin P7’yi ABD yollarında test etmesine izin verdi. Ancak şirketin asıl odak noktası Çin pazarına araç getirmek.

Genişletilmiş pil paketleri de dahil olmak üzere ekstralara bağlı olarak P7’nin fiyatı 33.900 dolar ile 52.200 dolar arasında değişiyor. 

Xpeng ayrıca, gelecek nesil smart EVs(Avrupa Gönüllü Hizmeti) için Nvidia’nın yeni Orin platformu ailesini benimseme potansiyel fırsatlarını aktif olarak araştırdığını da sözlerine ekledi. DRIVE AGX Orin platformu Aralık ayında açıklanmıştı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up