Haberler

Apple’ın 2020 iPhone’larında AR ve AI optimizasyonları olacak

0

Bu yılki iPhone’ların, iPad Pro’dan ilham alan yeni, daha dikdörtgen bir tasarımın yanı sıra artırılmış gerçeklik ve yapay zeka uygulamaları için ekstra bilgi işlem gücü sağlayacak gelişmiş bir işlemci sunacağı bildiriliyor.

Apple’ın 2020 iPhone’larında AR ve AI optimizasyonları olacak

Önceki raporlar Apple’ın bu yıl dört yeni iPhone piyasaya süreceğini ileri sürmüştü. Bugünkü sızıntılar ise iki üst segment modelin düz kenarlı dikdörtgen bir tasarıma ve düz bir ekrana sahip olacağını, mevcut iPhone 11’e kıyasla hafif kavisli tasarımından dikkate değer bir farklılık göstereceğini ortaya koyuyor. Apple’ın yeni cihazlarını, köşeleri daha keskin bir şekilde değiştirerek yeni iPad Pro’ya benzetmesi bekleniyor.

Söylenenlere göre dört 2020 iPhone modelinin en pahalısı, Apple’ın mevcut amiral gemisi cihazı iPhone 11 Pro’daki 6.5 inçlik panelden biraz daha büyük bir ekrana sahip olacak. Bu bilgi, şirketin 6.7 inçlik bir ekran hazırladığını iddia eden geçen yıla ait bir tahminle paralellik gösteriyor.

Apple’ın 2020 telefonlarıyla birlikte göndereceği işlemci, yine geniş kapsamlı önemli bir yükseltme olarak tanımlandı. Öyle ki söylentiler Apple’ın çip tasarımcılarının, AR ve VR özellikleri sağlayan uygulamaları hızlandırdıkları yönünde. Böyle bir performans artışı, şirketin söylentilerdeki AR asistan uygulamasının kullanıcıları için daha pürüzsüz bir deneyim sunmasına yardımcı olabilir ve bu da iPhone kamerasını, yakındaki nesnelere doğru yönlendirildiğinde onlar hakkında bilgileri görüntülemeyi mümkün kılar.

Şirketin yeni iPhone’ları olağan sonbahar lansmanında tanıtacağına inanılıyor. Ancak koronavirüs pandemisinin neden olduğu tedarik zinciri kesintileri nedeniyle siparişlerin normalden birkaç hafta sonra gönderilmeye başlayabileceği bildiriliyor.

Dört yeni iPhone, Apple’ın lansman yolundaki tek cihaz değil. Şirketin ayrıca, mevcut sürümün yaklaşık yarısı kadar daha küçük, daha uygun fiyatlı bir HomePod akıllı hoparlör ve Apple Tags adlı yeni bir dizi aksesuar üzerinde çalıştığı söyleniyor. Önceki sızıntılar Apple Tags’i bir uygulama aracılığıyla kullanıcıların konumlarını izlemek için cüzdanlar ve anahtarlar gibi nesnelere eklenebilen kompakt izleme cihazları olarak tanımlamıştı.

Son olarak MacBook Pro, Apple TV ve iMac’in yeni sürümlerinin de iPad’in alt sınıf sürümlerine yönelik bir güncelleme ile birlikte çalıştığı bildiriliyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up