Haberler

Cisco, IoT bağlantısını artırmak için Fluidmesh Networks’ü satın aldı

0

Anlaşmanın finansal şartları açıklanmadı ancak Cisco’nun Fluidmesh teknolojisine karşı oldukça istekli olduğunu söylemek mümkün. Öyle ki Fluidmesh teknolojisi, tren gibi araçların hızla hareket ederken veya Wi-Fi kapsamının düzensiz olabileceği diğer durumlarda sıfır veri aktarımı kaybını mümkün kılıyor. Fluidmesh’in platformu demiryolu, liman ve toplu taşıma gibi çeşitli operasyonlarda kullanılıyor.

Cisco, IoT bağlantısını artırmak için Fluidmesh Networks’ü satın aldı

Ağ devi Cisco’nun hedefi, Fluidmesh’i Cisco’nun IoT iş birimine aktarmak, böylece Cisco endüstriyel kablosuz hizmetlerini daha fazla sektöre ve müşteri segmentine genişletebilir. Buna ek olarak Cisco, IoT işinin kapsamını genişletmek için Fluidmesh’in uzman satış ekiplerinden ve sistem entegratörü ilişkilerinden yararlanmayı ve satın almayı bu yılın dördüncü çeyreğine kadar tamamlamayı planlıyor.

Cisco, IoT ortamlarını çalıştıran şirketler için güvenilir kablosuz bağlantıya erişimin hayati önem taşıdığını vurguluyor. Ağ devi, Fluidmesh’in satın alınmasını Cisco’nun bu alandaki tekliflerinin, 300 Km/s’yi aşan hızlarda sıfır veri aktarımı kaybı sağlamak üzere tasarlanmış lider teknolojiyle güçlendirmesi olarak açıklıyor.

Analistlere göre bu devralım, Cisco’nun kilit IoT kullanım durumlarında müşterilere daha güçlü bir teklif sunmasını sağlayacak.

Cisco, son birkaç yılda IoT’ye büyük bir yatırım yaptı ve şirketin asıl odak noktası, IoT cihazlarının üstünlüğünün bulunduğu uçta IBN sağlamaktır. Buna istinaden şirket geçen yıl güvenlik, görünürlük ve genel yönetim gibi özellikleri uçtaki IoT cihaz işlemesine getiren Catalyst IE3x00 serisi Ethernet anahtarlarını duyurmuştu.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up