Haberler

Google, akıllı evlerde uç bilgisayar kullanımını artırmak için Local Home SDK’sını başlattı

0

Google, bağlı cihaz üreticilerinin ürünlerinin güvenilirliğini ve yanıt verebilirliğini geliştirmesine yardımcı olacak bir geliştirme araç kiti olan Local Home SDK’sının genel kullanılabilirliğini duyurdu.

Google, akıllı evlerde uç bilgisayar kullanımını artırmak için Local Home SDK’sını başlattı

Akıllı mutfak aletleri gibi bağlı cihazlar genellikle işleme görevlerini bulut tabanlı bir arka uca aktarır. Bu, üreticilerin cihazlarının karmaşıklığını ve maliyetini düşük tutmasına yardımcı olur ancak belirli olumsuzluklarla birlikte gelir. Cihazlar internet bağlantısı olmadığında buluta erişemez, bağlı olduğundaysa işlem için uzak bir veri merkezine komut göndermek, kullanıcı deneyimini yavaşlatan ağ gecikmesi oluşturur.

Local Home SDK’sı, bağlı cihazların buluta olan bağımlılığını azaltır. Donanım üreticilerinin işleme görevlerini araçlarından Google Asistan akıllı hoparlörlerine ve kullanıcıların evlerindeki akıllı ekranlara kaydırmasına olanak tanır.

Local Home SDK’sı, hedefteki Google Asistan cihazında genellikle bulut arka ucunun işlediği bazı işleri üstlenebilecek JavaScript tabanlı bir “yerel yerine getirme uygulaması” çalıştırmayı mümkün kılar. Verilerin yalnızca yerel ağı geçmesi gerektiğinden daha az gecikme olur. Araç kiti ayrıca geliştiricilerin, internet bağlantısı olmasa bile kritik cihaz özelliklerinin kullanılabilir kalmasını sağlamalarını mümkün kılar.

Tüketicilerin bu özelliği cihazlarında özel olarak etkinleştirmeleri gerekmiyor ancak donanım üreticilerinin yerel yerine getirme uygulamalarını yayınlayabilmeleri için Google’dan onay almaları gerekiyor. Google Asistan cihazında çalışan bir uygulama, popüler mDNS, UDP veya UPnP protokollerini kullanarak bir donanım üreticisinin gadget’ına bağlanabilir, ardından standart paketler şeklinde komutlar gönderebilir.

Local Home SDK’sı daha fazla işlemeyi, ağın kenarına kaydırma potansiyeline sahip. Yonga tasarımındaki son gelişmeler sayesinde bir zamanlar bulutta yapılması gereken artan sayıdaki hesaplama görevi artık yerel olarak nispeten basit uç noktalarda gerçekleştirilebilir. Yeni girişim ​​şirketleri, bağlı cihazlar için daha küçük ve daha verimli işlemciler geliştirerek trendi hızlandırmak için çalışıyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up