Haberler

Oracle Terapötik Öğrenme Sistemi, COVID-19 ilaçlarının etkinliğini kaydediyor

0

Oracle son birkaç haftadır COVID-19 ile devam eden mücadeleye aktif olarak katılan şirketlerden birisi oldu. Birincil hedefi; sağlık profesyonellerinin gerekli verileri toplayabileceği bir dizi bulut uygulaması geliştirmek ve dağıtmak olan yazılım devi, COVID-19 virüsünün tedavisinde ve önlenmesinde kullanılan ilaçların etkinliğini kaydeden kendi geliştirdiği Terapötik Öğrenme Sistemi’ni kullanıma sundu.

Klinik Araştırmalar Sistemi

Oracle’ın bu hedefe ulaşmak için uyguladığı ilk sistemler klinik çalışmaları oldu. Uzun zamandır dünyanın önde gelen klinik deneme sistemleri tedarikçilerinden biri olan Oracle, önemli kanser ilacı Keytruda dahil olmak üzere birçok ilaçta, Oracle Clinical Trial Systems ile ilacın hem güvenli hem de etkili olduğunu kanıtlayan verileri kayıt altında tuttu ve bu veriler ışığında ilaçlar, dünya çapında düzenleyiciler tarafından onaylandı.

Oracle Cloud ile bugün itibariyle düzinelerce farklı COVID-19 ilacının ve aşısının güvenliğini ve etkinliğini test etmek için gerçekleştirilen klinik denemeler kaydediliyor. Clinical One adlı en yeni bulut sistemi, tüm yaşam döngüsü boyunca verileri kişiler, süreçler ve sistemler arasında paylaşarak iki hafta gibi kısa bir sürede klinik bir çalışmaların başlatılmasını hızlandırıyor.

Terapötik Öğrenme Sistemi

COVID-19 klinik çalışmalarından veri toplamanın yanısıra Oracle, ABD hükümetine doktorların ve hastaların gelecek vaat eden COVID-19 ilaç tedavilerinin etkinliğini kaydetmelerini sağlayan bir COVID-19 Terapötik Öğrenme Sistemi oluşturdu ve bu sistemi bağışladı.

Oracle Terapötik Öğrenme Sistemi doktorun, hastalarının günlük ilerlemesini kaydetmesine ve takip etmesine olanak sağlıyor. Şu an için ABD’de başlayan ve daha sonra dünya çapında da toplanacak olan hasta verileri sayesinde uzmanlar, yeni ilaçlardan hangisinin COVID-19’a karşı en etkili olduğunu, optimal dozajlarını ve hastalık ilerlemesinin ne kadar erken olduğunu hızlıca keşfedebilecek.

Doktorlar ve hastalar Oracle’ın Terapötik Öğrenme Sistemi’ne kaydolmaya başladı. Sistem şu anda Amerika Birleşik Devletleri’ndeki tüm doktorlar tarafından covid19.oracle.com adresinde mevcut.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up