Haberler

Microsoft, 5G ağ pazarına girmek için Affirmed Networks’ü satın aldı

0

Anlaşma şartları açıklanmadı ancak Affirmed Networks’ün yaklaşık 155 milyon dolarlık fon sağladığı söyleniyor.

Microsoft, 5G ağ pazarına girmek için Affirmed Networks’ü satın aldı

Affirmed Networks, operatör ağlarını yönetmek için araçlar sağlayan UnityCloud adlı bir yazılım platformu sağlıyor. Yazılım, isteğe bağlı olarak kapasiteyi otomatik olarak artırır veya azaltır, sorunlar için altyapıyı izler ve servis sağlayıcıların kesinti olmadan kullanıcılara yeni özellikler sunmasını sağlar.

UnityCloud ayrıca 5G için kapsamlı destek sağlar. Platform, taşıyıcıların altyapılarında birden fazla sanal ağ oluşturmasına ve her birini farklı bir uygulama için optimize etmesine olanak tanıyan 5G standardının amiral gemisi özelliklerinden biri olan ağ dilimlemeyi uygular. Yetenek, hizmet sağlayıcıların “nesnelerin interneti” projeleri gibi yeni kullanım durumlarına daha iyi destek verebilmeleri için bir yol olarak tanıtılır.

Microsoft, Azure’un yeteneklerini genişletmek için Affirmed Networks’ün teknolojisini kullanacak. Şirket yetkilileri yaptığı açıklamada Affirmed Networks ile operatörlerin benzersiz gereksinimlerine uyarlanmış, bulutta ağ iş yüklerini yönetmek de dahil olmak üzere yeni ve yenilikçi çözümler sunabileceklerini ve yazılımdaki yeniliklerle ve Microsoft Azure gibi geniş çaplı bulut bilişim platformlarından yararlanarak operatörlerin 5G ağlarını ve hizmetlerini daha verimli bir şekilde uygulayabileceklerini ve koruyabileceklerini ümit ediyor.

Telekomünikasyon altyapısı segmentindeki artan rekabet, nihayetinde taşıyıcılar ve buna bağlı olarak hizmetlerine güvenen kullanıcılar için iyi bir haberdir.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up