Haberler

Oracle, ABD’nin sıtma ilaçlarını koronavirüs tedavisi için test etmesine yardımcı olacak

0

Oracle, ABD hükümetinin koronavirüsün neden olduğu solunum yolu hastalığı COVID-19’un tedavisinde etkinliklerini ölçmek için iki sıtma ilacı üzerinde klinik deneyler yürütmesine yardımcı olmak için uzmanlığıyla destek verecek.

Oracle, ABD’nin sıtma ilaçlarını koronavirüs tedavisi için test etmesine yardımcı olacak

Yapılan görüşmelerde yetkililer hala detaylar üzerinde çalışıyorlar ancak planlar ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı, Gıda ve İlaç İdaresi ve Medicare ve Medicaid Merkezleri’nin COVID-19 hastalarına uygulandığında ilaçların nasıl performans gösterdiğini analiz etmek için kullanacak.

ABD Başkanı Donald Trump sıtma ilaçları klorokin ve hidroksiklorokinin, hastalığın tedavisindeki potansiyeli konusunda inançlı. İlaçların semptomların şiddetini azaltmaya yardımcı olabileceğine dair bazı anekdot kanıtlar var ancak herhangi bir resmi tedaviye izin verilmeden önce daha fazla test yapılması gerekiyor.

Oracle’ın platformunun tedavileri izlemek, etkililikleri hakkında bilgi depolamak ve araştırmacılar için faydalı olabilecek ek verileri toplamak için kullanılacağı bildiriliyor.

New York Times verilerin, klorokin ve hidroksiklorokin etkinliğini belirlemeye çalışan araştırmacılar için kritik olacağını söyledi. Raporda, ilaçlar bazı hastalarda zaten kullanılmış ancak büyük ölçüde “kontrolsüz bir temelde” kullanıldı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up