HaberlerSİBER GÜVENLİK

VPN hizmeti, uzaktan çalışmalar arttıkça %165 büyüdü

0

Birçok şirket, güvenlik problemlerinin üstesinden gelmek için sanal özel ağları (VPN’ler) kullanıyor, bu da tüm çalışanların uzaktan ve güvenli bir şekilde erişebileceği özel bir ağ oluşturuyor.

VPN hizmeti, uzaktan çalışmalar arttıkça %165 büyüdü

Evden çalışırken operasyonları kolaylaştıran sürpriz bir araç artık popülerlik kazanıyor. Mobil işbirliği araçları, sanal toplantı yazılımı ve VPN’lerin hepsi bu büyümeyi görüyor.

Bir VPN sağlayıcısı, evden çalışan daha fazla insan nedeniyle kullanıcılarda yüzde 165 büyüme kaydettiğini bildirdi. Google Trends’e göre de “VPN” arama terimi geçen haftadan bu yana arttı.

ABD %25, ​​İngiltere %20, Almanya %30, İspanya %40 ve Avrupa’daki en büyük korona virüs salgınıyla mücadele eden İtalya’da %55 büyüdü. Bu rakamlar VPN satışlarına da yansıyor. Öyle ki bir VPN sağlayıcısı uzmanı geçen hafta %40 büyüme kaydettiklerini belirtiyor. Uzman, bugüne kadar daha fazla ülke karantina ve ofis çalışanlarının uzaktan çalışmayı seçtiklerini duyurdukça bu sayının dört katına çıktığını söylüyor.

VPN’ler kuruluşların güvenlik ortamı için çeşitli avantajlar sunuyor

Şirketlerin tüm hayati bilgilerin çalışanlarına güvenli bir şekilde ulaşmasını sağlayabilmesi için işletmelerin güvenli iç iletişim ve koordinasyon kurması gerekiyor. Ofisteyken herkes aynı Wi-Fi bağlantısını kullandığından güvenli iletişim sağlamak daha kolay bir hal alıyor.

Çalışanların bir yandan da tüm dahili kaynaklara erişmesi, aynı zamanda bu varlıkların potansiyel saldırganlardan korunması gerekir. Daha fazla insan kendilerini tecrit ettikçe de bulut tabanlı VPN’ler daha değerli hale geliyor.

Uzmanlar sanal tak ve çalıştır kurulumu yani bulut tabanlı VPN’ler sayesinde çok hızlı bir şekilde kurulabildiğine dikkat çekiyor. Geleneksel kurumsal VPN’lerin birçoğu, ayrı bilgisayarlar yapılandırılarak kurulmalıdır. Uzmanlar bu kurulumların hem zaman hem de fiziksel temas gerektirdiğini ve bunun günümüzün sağlık ve güvenlik kurallarının sıkı bir ihlali olduğunu dile getiriyor. Bulut tabanlı VPN’nin bir diğer avantajı da yeni istemcilerin çok düzgün bir şekilde bağlanabilmesidir. 

Uzmanlar panik zamanlarında veya dünyanın dikkati bir şeye sabitlendiğinde siber suçluların fırsatçılığına da dikkat çekiyor. Saldırganlar, mobil çalışanların güvenlik açıklarını bıraktığını umuyor ve karantina nedeniyle siber suçlar durmuyor. Bu nedenle uzmanlar uygun siber hijyene ciddi önem verilmesini öneriyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up