HaberlerSİBER GÜVENLİK

Fidye yazılımı, hastaneleri ve tıbbi tedarikçileri hedefliyor

0

Geçen hafta ABD eyaleti Illinois’de bir sağlık hizmeti bölgesi ve Çek Cumhuriyeti’ndeki bir hastane, korona virüs testi de dahil olmak üzere hizmetleri kesintiye uğratan fidye yazılımları tarafından hedef alındı.

Fidye yazılımı, hastaneleri ve tıbbi tedarikçileri hedefliyor

Illinois Üniversitesi dahil 210.000 kişiye hizmet veren Champaign Urbana, 10 Mart’ta MailTo (Netwalker) fidye yazılımı tarafından çevrimdışı hale getirildi. Ancak ilçe hizmetlerinin çoğunu bulutta desteklediği için minimum zararla tehdit ortadan kaldırıldı, öncelikli olarak web sitesi saldırıdan etkilendi.

Daha sarsıcı olan ikinci saldırı, Çek Cumhuriyeti’ndeki Brno kentindeki Brno Üniversite Hastanesi’ni içeriyor. Ülkedeki en büyük ikinci hastanedeki fidye yazılımı 14 Mart’ta tespit edildi ve hastanedeki bilgisayarların gecikmeli cerrahi ve korona virüs test sonuçlarını kapatmasına neden oldu. Saldırı biçimi net değildi ancak raporlar, dosyalara erişilemediğini ve fidye yazılımı saldırısında şifrelenmiş olduklarını gösterdi.

Uzmanlar diğer sağlık departmanlarının hazır olması, çalışanların fidye yazılımı saldırıları riskinin artması konusunda eğitilmesi, ağlarındaki anormallikleri tespit edebilmeleri ve siber saldırıya uğradıklarında sağlam bir veri yedekleme ve kurtarma stratejisi uygulamaları konusunda uyarıda bulundu.

İlk olarak Ağustos 2019’da tespit edilen MailTo (Netwalker)’nun Şubat ayında Avustralya nakliye şirketi Toll Group’a yönelik fidye yazılımı saldırısında kullanıldığı söyleniyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up