Haberler

Alphabet’in Verily birimi pilot korona virüs test web sitesini başlattı

0

Google, Cuma günü kardeş şirketi Verily Life Sciences’ın federal hükümete, bazı Amerikalıların korona virüs için test edilmesine yardımcı olacak yeni bir çevrimiçi araç geliştirmesine yardımcı olduğunu söyledi.

Alphabet’in Verily birimi pilot korona virüs test web sitesini başlattı

Google’ın duyurusu, ABD Başkanı Donald Trump bir basın toplantısı düzenledikten sadece bir saat sonra geldi. Trump, COVID-19 salgınının ulusal bir acil durum olduğunu ilan ettiği için projeyi açıkladı. Verily Pazar akşamı San Francisco Körfez Bölgesi’nde Kaliforniya valiliği ve diğer eyalet, federal ve yerel yetkililerle pilot tarama ve test web sitesini başlattı. 

Testi görüntüleyebilmesi için kullanıcıların, bir Google hesabı olması ve verileri şirketle paylaşması gerekiyor. Site, çevrimiçi bir tarama anketi yapmak için insanları çok aşamalı bir sürece daha sonra San Mateo ve Santa Clara ilçelerindeki test alanlarına yönlendiriyor. Test için gerekli aşamaları tamamlayanlar, bir nazal swab testinden geçtikten sonra birkaç gün içinde sonuçları bildirilecekleri mobil test sitelerine yönlendirilecek.

İlk raporların ardından bazı yeni web sitesini “ülke çapında” bir araç olarak tanımlamalar oldu ancak görünüşe göre durum böyle olmayacak. Bunun yerine Verily’nin web sitesi başlangıçta çok daha küçük bir ölçekte kullanıma sunulacak ve yalnızca Körfez Bölgesi sakinlerini korona virüs test tesislerine yönlendirebilecek.

Google ve Verily’nin girişimleri, korona virüs salgını dünyadaki günlük yaşamı etkilemeye devam ettikçe ortaya çıkıyor. Google, tüm Kuzey Amerika çalışanlarından mümkün olduğunca evden çalışmalarını istedi ve yıllık geliştirici konferansı Google I/O’yu iptal etti.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up