Haberler

HPE, güvenlik yeteneklerini artırmak için zero trust kimlik doğrulaması girişimi Scytale’yi satın aldı

0

Şartları açıklanmayan anlaşmada Scytale, Bessemer Venture Partners dahil olmak üzere yatırımcılardan 8 milyon dolarlık fon sağladı. Scytale, 2017 yılında hizmet kimlik doğrulaması yapmak için bir çift açık kaynaklı teknoloji olan SPIFFE ve SPIRE’nin yaratıcıları tarafından başlatılmıştı. 

HPE, güvenlik yeteneklerini artırmak için zero trust kimlik doğrulaması girişimi Scytale’yi satın aldı

Hizmet kimlik doğrulaması, iki uygulamanın veri paylaşmadan önce birbirlerini karşılıklı olarak doğrulama işlemidir. Bir kullanıcının bir web sitesinde oturum açarken giriş bilgilerini sağlaması gibi, bir uygulama da meşru olduğunu kanıtlamak için kriptografik kimlik bilgileri sağlar.

Ancak süreç, bir web sitesi girişi kadar kolay değildir. İki uygulama arasında hizmet kimlik doğrulaması gerçekleştirmek için bu uygulamalar iki farklı bulut platformunda çalışırken veya biri sanal bir makineye dağıtılırken kapsayıldığında ciddi teknik engellerin aşılması gerekir. İşletmedeki çok sesli, heterojen ortamların yükselişi sadece zorluğu artırır.

SPIFFE ve SPIRE, hizmet kimlik doğrulaması için ortak bir dil sağlayarak bu sorunu çözmeyi amaçlıyor. Uygulamalar, nasıl paketlendiklerine ve şirket içinde veya bulutta çalıştıklarına bakılmaksızın birbirleriyle iletişim kurmak için bu dili kullanabiliyor.

Scytale, Scytale Enterprise adlı iki teknolojinin ticari bir dağıtımını geliştirdi ancak HPE’nin girişimini esas olarak yeteneğini almak için satın aldığı söyleniyor. 

HPE Üyesi Dave Husak bir blog yazısında “HPE portföyünde SPIFFE ve SPIRE’den yararlanma konusunda birçok fırsat görüyoruz ve son teknoloji kriptografik kimlik teknolojisinin kurumsal ölçekte dijital dönüşüm, bulut etkinleştirme ve bulut göçü projelerinde kritik bir rol oynayacağına inanıyoruz. Scytale’ın yeteneklerinin, uzmanlıklarının ve topluluklarının gücünün eklenmesi, şüphesiz bu hedeflere doğru ilerlememizi hızlandıracak.” diye yazdı.

Scytale CEO’su Sunil James ise ekibinin SPIFFE ve SPIRE’ye katkıda bulunmaya devam edeceğini söyledi. James, “HPE kapsamında Scytale, SPIFFE’yi ödüllendirmeye yardımcı olmaya devam edecek. Sürekli büyüyen ve vokal topluluğumuz bizi yönlendirecek. Bu şeffaf ve satıcıdan bağımsız projeyi sürdürmeye çalışacağız.” diye yazdı. 

Projenin geliştirilmesine yardımcı olan açık kaynak kodlu katkıda bulunanlar komitesi Bloomberg LP, Uber Technologies, Pinterest ve diğer teknoloji firmalarını içeriyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up