Haberler

Intel’in hisseleri beklenenden daha güçlü yükselerek %8 arttı

0

Şirket, 20.2 milyar dolar gelir üzerinden hisse başına geçen yıla göre yüzde 8 artışla kazanç bildirdi.

Intel’in hisseleri beklenenden daha güçlü yükselerek %8 arttı

Intel tüm yıl boyunca, 12 ay öncesine göre yüzde 2 artışla 72 milyar dolarlık gelir rekoru kırdı. Yonga üreticisi, geçen yılki büyümenin Veri Merkezi Grubu, IoT Grubu, Mobileye, Programlanabilir Çözümler Grubu ve Geçici Bellek Çözümleri Grubunu içeren “veri merkezli” işletmelerden kaynaklandığını söyledi. 

Intel’in uzun vadeli planları, şirketin yeni büyüme alanları ararken geleneksel PC işine daha az bağımlı olmasını öngörüyor.

Intel’in güçlü performansının bir nedeni, hem PC hem de sunucu yongaları için pazarlara sırasıyla yüzde 80 ve yüzde 90 pazar paylarıyla hakim olmaya devam etmesidir. Intel’in bu pazarları kapsayan Müşteri Bilgi İşlem Grubu, dördüncü çeyrek gelirinin yüzde 2 arttığını ve 10 milyar doların biraz üzerine çıktığını gördü. Ayrıca Veri Merkezi Grubu, Intel’in bulut altyapı sağlayıcılarından “güçlü talep” olduğunu söylediği için yıllık yüzde 19 artışla 7,2 milyar dolar gelir elde etti.

Nesnelerin İnterneti grubu ise gelirini bir yıl öncesine göre yüzde 13 artarak 920 milyon dolara, Mobileye gelirleri ise yüzde 31 artarak 240 milyon dolara ulaştığını gördü. 

2020 mali yılının ilk çeyreğinde Intel yaklaşık 19 milyar dolar gelir bekliyor. 

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up