Haberler

Huawei, harita hizmetleri için TomTom ile anlaştı

0

Reuters’ın haberine göre Çin devi Huawei, navigasyon sistemleri TomTom N.V. ile akıllı telefonlarına harita ve konum hizmetleri koymak için çalışıyor.

Huawei, harita hizmetleri için TomTom ile anlaştı

Geçen yıl ABD Ticaret Bakanlığı tarafından “varlık listesine” yerleştirildikten sonra Huawei’nin Google’ın Android işletim sisteminin parçalarını en son telefonlarında kullanması engellendi. Bu kararın ardından Huawei kendi işletim ve mobil sistemlerini geliştirmek için kolları sıvadı.

Kısıtlayıcı karar, Çinli şirketi Google tarafından sağlanan hizmetlerin yerine kendi uygulamalarını ve hizmetlerini bulmaya ve ABD dışındaki şirketlere ve geliştiricilere ulaşmaya yöneltti.

TomTom ile yapılan ortaklık, Huawei’nin geçen hafta Londra’da geliştiricileri, Google Mobil Hizmetlerine alternatif olan ve onlara bunun için finansal teşvikler sunan Huawei Mobil Hizmetler için uygulamalar geliştirmeye teşvik etmek amacıyla bir kampanya başlatmasının ardından geliyor. Huawei, geçen yıl Hindistan’da da benzer bir girişim duyurmuştu.

TomTom’un haritalama teknolojisi, hem Android hem de iOS’taki özel uygulamalar aracılığıyla zaten mevcut. Şirket, yazılımının 164 ülkede saatte 2 milyon harita değişikliğini işleyebileceğini söylüyor.

TomTom’un yazılımı çoğunlukla Subaru Corp., Alfa Romeo Automobiles SpA ve Hitachi Ltd. gibi şirketler de dahil olmak üzere araç üreticileri tarafından kullanılıyor ve  aynı zamanda Google Haritalar üzerinden global olarak kullanılamayan ekonomik rota planlama, hız sınırları, hız kamerası konumları ve birlikte gösterilme olasılığı gibi özellikleri barındırıyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up