Haberler

Amazon ilk tam boyutlu kasiyersiz marketini açtı

0

Çevrimiçi perakende devinin ilk kasiyersiz marketi iki yıldan kısa bir süre önce Seattle’da da açıldı. Amazon o zamandan beri market sayısına Amazon Go markası altında ülke çapında yaklaşık iki düzine yer daha ekledi ancak hiçbiri en yeni perakende alanının ölçeğiyle eşleşmiyor.

Amazon ilk tam boyutlu kasiyersiz marketini açtı

Ayrı bir “Amazon Go Grocery” markası altında işletilecek olan mağaza yaklaşık 10.400 metre kare genişliğinde ve şirketin önceki en büyük Go konumundan dört kat daha büyük. Market ayrıca bazı yeni teknolojilere sahip. Amazon’un müşteriler aldıkları ancak daha sonra bıraktıkları taze ürünler için ücretlendirmekten kaçınmak adına, bir ürünün üretim bölümüne geri döndüğünü algılamak için mağazayı yönlendiren yapay zeka sistemini değiştirdiği bildirildi.

Müşteriler, akıllı telefonlarını geçitli bir turnike üzerine yerleştirerek mağazaya giriyor ve bir ödeme hattında beklemek zorunda kalmadan mağazadan aynı şekilde ayrılıyor. Tavandaki yapay zeka destekli kameralar, müşterilerin sepetlerine hangi ürünleri koyduğunu görüyor, ardından bilgileri dışarı çıktıklarında kredi kartlarından tahsil edecek başka bir sisteme yayınlanıyor.

Amazon, gelecekteki kasiyersiz mağaza planları hakkında bazı ipuçları verdi. Amazon Go başkan yardımcısı Dilip Kumar, yeni Seattle lokasyonunu güçlendiren sistemlerin teorik olarak 10 kat daha büyük perakende satış noktalarına yerleştirilebileceğini söyledi. Bu sistemlerden bazıları, şirketin Los Angeles bölgesinde yeni bir market zinciri için kiraladığı bildirilen bir düzineden fazla perakende alanında kullanılabilir.

Ayrıca Amazon’un kasiyersiz ödeme teknolojisini diğer perakendecilere satmakla ilgilendiği söyleniyor. Regal Cinemas’ın partneri Cineworld Group PLC’nin Amazon ile konuyla ilgili görüşmelerde bulunan şirketlerden biri olduğu bildiriliyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up