Haberler

E-ticaret fırsatlarını gözeten Amazon, Hindistan’a 1 milyar dolar yatırım sözü verdi

0

Amazon.com, dünyanın en hızlı büyüyen e-ticaret pazarı olan Hindistan’a daha fazla yerel satıcıların çevrimiçi satış yapabilmesine yardımcı olmak için 1 milyar dolar yatırım yapacak.

E-ticaret fırsatlarını gözeten Amazon, Hindistan’a 1 milyar dolar yatırım sözü verdi

Proje, şirketin Yeni Delhi’de düzenlediği bir etkinlikte Amazon CEO’su Jeff Bezos tarafından açıklandı. CEO basına yaptığı açıklamada daha fazla ayrıntı paylaşarak, “ “Önümüzdeki beş yıl boyunca Amazon, Hindistan’daki şehirlerde, kasabalarda ve köylerdeki mikro ve küçük işletmeleri dijital ortama aktarmak için 1 milyar dolarlık yatırım yaparak daha önce hiç olmadığı kadar fazla müşteriye ulaşmalarına yardımcı olacak.” şeklinde konuştu.

Yaklaşık yarım milyon satıcı şu anda Amazon’un çevrimiçi pazarının Hint versiyonunda ürün satıyor. Buna ek olarak 60.000’den fazla yerel üretici, ürünleri uluslararası bir segmente ihraç etmek için platformu kullanıyor. Bezos, çevrimiçi perakende devinin 2025 yılına kadar Hint ihracatıyla birlikte pazar değerini, 10 milyar dolara çıkarmayı planladığını söyledi.

ABD Ticaret Bakanlığı, dünyanın en kalabalık ikinci ülkesindeki e-ticaret pazarının 2018’de 48,5 milyar dolardan 2026’ya kadar 200 milyar dolara dört katına çıkacağını tahmin ediyor. Amazon mevcut pozisyonunu sürdürürse 200 milyar dolarlık işlemlerin büyük bir kısmı kendi platformundan geçecek. Yatırım, şirketin Hindistan’daki operasyonlarını son yıllarda büyütmek için harcadığı 5.5 milyar doların üstüne çıkacak. 

Geçtiğimiz Ağustos ayında Amazon, Haydarabad’da 15.000 çalışanı barındırması beklenen ve çevrimiçi perakendecinin Seattle merkezi dışındaki en büyük yeri olacak yeni bir şirket kampüsünün açılışını yapmıştı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up