5G & İLETİŞİMHaberler

Samsung, 5G planlarını ilerletmek için ağ hizmetleri firması TeleWorld’ü satın aldı

0

Samsung, hem tüketici elektroniği hem de yarı iletkenler konusunda dünyanın en büyük üreticilerinden ancak bunlar faaliyet gösterdiği tek pazar değil. Şirket ayrıca kablosuz taşıyıcılar için 5G ekipmanı yapan iyi kurulmuş bir ağ işletmesine sahip. Samsung anten, radyo üniteleri, telekomünikasyon altyapısını yönetmek için yazılım ve diğer çözümleri de sunuyor.

Samsung, 5G planlarını ilerletmek için ağ hizmetleri firması TeleWorld’ü satın aldı

Samsung’un ağ birimi, 5G standardının en eski çalışma uygulamalarından bazılarını geliştirdi. Grup, milimetre-dalga spektrumlu markada çalışabilme özelliğine sahip ilk adaptif dizi alıcı-vericiyi yarattı.

Bir taşıyıcı ile 5G ekipman anlaşması gibi karmaşık teknolojiyi büyük ölçekte dağıtmayı içeren projelerin genellikle güçlü bir danışmanlık öğesi söz konusudur. TeleWorld’ün satın alınması da Samsung’un bu alandaki yeteneklerini güçlendirecek.

Virginia merkezli TeleWorld, taşıyıcılar gibi şirketlerin 5G ağları tasarlamalarına, kurmalarına, testler yapmalarına ve anten çatıları üzerinde yer kiralama gibi pratik görevleri yerine getirmelerine yardımcı oluyor. Şirketin uzmanlığı, uydu iletişimi gibi bitişik alanlara da uzanıyor. 

Samsung Networks Business başkanı Paul Kyungwhoon Cheun yaptığı açıklamada “TWS [TeleWorld Solutions]’ın satın alınması, mobil operatörlerin 4G ve 5G ağlarını geliştirmek için artan ihtiyaçlarını karşılamamızı ve sonunda müşterilerimize hizmet kapasitemizi artırmak için yeni fırsatlar yaratmamızı sağlayacak.” dedi. Anlaşma ayrıca Samsung’un bölüm için daha uzun vadeli hedeflerini de ilerletiyor. 

Danışmanlık firması, Samsung’un 5G donanımının müşterisi olma potansiyeline sahip bir dizi endüstri oyuncusuyla da ilişkili. Ligado Networks’e ek olarak TeleWorld’ün sitesi AT&T Inc., Altice USA Inc. ve California operatörü Boingo Wireless Inc.’i müşteri olarak listeliyor.

TeleWorld, Samsung’un satın alma sonrasında bir yan kuruluşu olarak çalışmaya devam edecek. Anlaşmanın finansal şartları ise henüz açıklanmadı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up