Haberler

Nörolojik tedavide ilk VR telehealth kliniği

0

Önceden terapötik tıbbi sanal gerçeklik uygulamaları üreticisi VRHealth olarak bilinen XRHealth, bugün hastaların kendi evlerinde VR terapisi sağlaması üzerine tasarlanmış ilk sanal gerçeklik telehealth kliniğini duyurdu.

VR aracılığıyla bakım yapacak sertifikaya sahip olan klinisyenler şu anda Massachusetts, Connecticut, Florida, Michigan, Washington D.C., Delaware, California, New York ve Kuzey Carolina’da bulunuyor. Şirket önümüzdeki aylarda varlığını ek eyaletlere genişletmeyi planlıyor.

Nörolojik tedavide ilk VR telehealth kliniği

XRHealth’in platformu, tedavi sırasında stresi hafifletmek için tasarlanmış ilgi çekici deneyimler kullanarak hastaların rehabilitasyonuna yardımcı olmak için VR’ın sürükleyici gücünü kullanıyor. VR’ı kullanan platform, hastaları eğlenceli bir aktivite olarak tedavi gördükleri sakinleştirici bir ortama taşıyor, böylece hastanın terapötik tedavilere katılımını arttırırken daha olumlu sağlık sonuçları sağlıyor.

XRHealth’in CEO’su Eran Orr, “Birinci sınıf klinisyenlere ilerlemelerinin sürekliliğini sağlarken hastalara kendi evlerinin konforunda optimum bakım sağlamak için sanal gerçeklik gibi en gelişmiş teknoloji formlarını kullanıyoruz. Hastalar artık evlerini terk etmek zorunda kalmadan sanal bir kliniğe gidebiliyor.” diyerek yenilikçi VR telehealth kliniğini açıklıyor.

XRHealth’in telehealth kliniği aracılığıyla VR tedavisini tercih eden hastalar travmatik beyin hasarı, inme, stres, anksiyete, kronik ağrı ve diğer nörolojik bozukluklar gibi durumlar için tedavi talebinde bulunabiliyor.

Telehealth kliniği, hasta iletişimi ve teknoloji eğitimi için video görüşmeleri ve VR teknolojisini kullanıyor. VR deneyiminden gelen telemetri, tüm deneyimi uzaktan kontrol edebilen ve hastanın ne gördüğünü tam olarak gören klinik personeli tarafından uzaktan görüntüleniyor. Sonuç olarak görevli personel, ayarları ve tedaviyi gerçek zamanlı olarak düzenleyebiliyor.

İlk seansından sonra hasta, kulaklıklı mikrofon setini bağımsız olarak kullanabilirken, kullanımından elde edilen veriler gerçek zamanlı olarak saklanır ve analiz edilir. Böylece klinik personeli hasta durumunu takip edebilir. Ayrıca veri toplama, iletişim ve tedavi bilgilerinin tümü HIPAA gizlilik kurallarına uygun olarak kalır.

XRHealth, VR’ın nörolojik tedavi için devrimci bir teknoloji olarak kullanılmasının bakım kalitesini ve erişimini artıracağına inanıyor. VR ve uzaktan teknoloji kullanımı özellikle hareket edemeyen hastalar için önemli olan ziyaretlere olan ihtiyacı da azaltırken, yüksek bakım kalitesi ve hastalar ile doktorlar arasında tedaviye yönelik iletişimi arttırıyor.

XRHealth tarafından işletilen ilk VR telehealth klinikleri 1 Mart’ta açılacak ve hizmetin sunulduğu bölgelerde yaşayan hastalar şirketin web sitesinden kayıt olabilecek.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up