Haberler

Apple, AI girişimi Xnor.ai’ı yaklaşık 200 milyon dolara satın aldı

0

GeekWire’ın haberine göre iPhone üreticisi, Allen Institute for AI’da bir spinout olarak başlayan üç yaşındaki Xnor.ai Inc.’i satın aldı.

Apple, AI girişimi Xnor.ai’ı yaklaşık 200 milyon dolara satın aldı

Allen Institute, Seattle’da bulunan ve kuluçka merkezi olarak kâr amacı gütmeyen bir araştırma merkezidir. Enstitü, 2014 yılının sonunda Microsoft’un kurucu ortağı Paul Allen’ın 125 milyon dolarlık hibesi ile faaliyetine başladı.

Xnor.ai, makine öğrenme modellerini çalıştırmak için gereken güç miktarını azaltan bir yazılım platformu geliştirdi. 

Yazılım bir AI algoritmasının verileri işlemek için kullandığı matematiksel hesaplamaları, bir işlemcinin gerçekleştirebileceği en basit işlem türü olan ikili işlemlere dönüştürerek çalışıyor. Xnor.ai’ın belirli bir matematik probleminin ikili tabanlı temsili, gücü verimli bir şekilde iyileştirmenin sonucu olan standart kodda tanımlanmış olandan daha az adım atıyor.

Girişim, geçen yıl teknolojisi için bazı uygulamalarını paylaştı. Şubat 2019’da Xnor.ai, bir bilgisayar görme algoritmasının enerji gereksinimlerini, güneş enerjisiyle çalışan küçük bir çip ışığına takılabileceği noktaya kadar azaltmayı başardı. Start-up, yazılımının gelecekte 1 dolara kadar maliyeti düşük çiplere, sinir ağlarının sığmasını mümkün kılacağını söylüyor.

Apple’ın Xnor.ai’ın teknolojisini ve teknik bilgisini kullanmasının birçok yolu var. En belirgin olabilecek seçenek, uygulama performansını artırmak için makine öğrenme hızlandırıcılarına sahip olan iPhone ve iPad içindeki yonga sistemindeki güç verimliliğini arttırmak olabilir.

Ek olarak Xnor.ai ekibinin Apple’ın kurumsal yerlerinden birine taşınacağı söyleniyor. GeekWire, girişimin şu anda Seattle ofisinden taşınma sürecinde olduğunu bildirdi.

Xnor.ai, Madrona Venture Group’u içeren yatırımcılardan 14 milyon dolardan fazla fon toplamıştı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up