Haberler

Amazon el tarama yöntemiyle ödeme teknolojisi geliştiriyor

0

POS terminalleri Amazon’un tuğla-harç mağazalarına yerleştirilecek ve müşterilerin ödeme yapmak için fiziksel bir kart sunma ihtiyacını ortadan kaldıracak.

Amazon el tarama yöntemiyle ödeme teknolojisi geliştiriyor

The Wall Street Journal’a göre Amazon, terminallerde Visa ile çalışıyor ve Mastercard’la da görüşüyor. JPMorgan Chase & Co., Wells Fargo & Co. ve Synchrony Financial gibi kart sağlayıcılarının da teknolojiyle ilgilendikleri söyleniyor.

Elbette ilk etapta taranacak olan el, kabul edilmeden önce bir karta bağlanacak. Bununla birlikte ilk model, merkezi bir veritabanında bu bağlantıyı kuran kart sağlayıcısının aksine, perakendeci tarafından düzenli müşteriler için kurulan bağlantıyı görecek. 

Amazon, müşterilerin ilk önce bankaları veya kredi kartı bilgilerini ellerine bağlamak için terminalleri kullanmasını öngörüyor. Daha sonra katılımcının bir satıcıya ödeme yapmak için sadece terminalin üzerine elini yerleştirmesi yeterli olacak.

Parmak izi ve el tarayıcıları teknolojisinde Amazon mühendislerinin teknolojiyi yüzde 1 binde biri ile doğru bir şekilde elde ettikleri söyleniyor ancak Amazon mühendisleri bunu yüzde 1’in milyonda birine yükseltmek için uğraşıyorlar.

Amazon’un ilk kez 2017’de 13.7 milyar dolara satın aldığı süpermarket zinciri Whole Foods Market’te piyasaya sürmek amacıyla “Orville” kod adlı sistemi geliştirdiği de bildirildi.

 

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up