HaberlerSİBER GÜVENLİK

Siber güvenlikte 2020’ye dair üç tahmin

0

Veri koruma şirketi Veritas’a göre giderek büyüyen fidye yazılımı, siber güvenlik trendlerinde 2020’ye dair en iyi tahminlere öncülük ediyor.

Fidye yazılımı büyük bir mesele haline geldi

Veritas, siber suçluların uzun zamandır en başarılı saldırı biçimlerinden biri olarak sosyal mühendisliğe güvendiğini söylüyor. Fidye yazılımı saldırganları, çalışanları bilgi paylaşmaya ya da kötü amaçlı yazılımlarını indirmeye kandırarak şirketin en önemli dijital varlıklarını yakalamak için ihtiyaç duydukları kimlik bilgilerini ele geçiriyor.

Veritas’a göre dark web’te fidye yazılımı, siber suçluların kurumsal sistemlere uzaktan erişim kazanmasını hızlı ve kolay hale getiren gelişen bir pazarın yükselişini artırıyor. 

Veri koruma şirketi, fidye yazılımı saldırganlarının mevcut çalışanlara değil bitişik hedeflere ve belirledikleri kurbanlarının sistemlerine erişimi olan diğer hesaplara yönelik çabalarının daha fazla hedefleyeceğini belirtiyor. Buna dış yükleniciler, serbest çalışanlar, ortaklar ve onaylı satıcılar dahil ediliyor.

Küresel olarak kamu sektörü, sağlık ve imalat en olası hedeflerden bazıları olarak ortaya çıkıyor. Kamu sektörünün veri güvenliğinde şeffaflığın artırılmasına yönelik temel önerilerden biri, hükümetin kişisel verilerin korunmasına ilişkin politikalarını ve standartlarını yayınlamak ve yıllık güncelleme sağlamak oluyor.

Konteynerlerin büyümesi

Konteyner teknolojisi, işletmeleri uygulamaları uygulama ve ölçeklendirme yeteneklerinde daha çok yönlü hale getirmeye devam edecek. Bu hızlı dağıtım, artan sayıda yeni kapsayıcı uygulama oluşturmak ve kalıcı verileri oluşturmak için tasarlandığından, veri bütünlüğü ile ilgili sorulara yol açıyor.

Veritas şu anda konteyner teknolojisinin, sanallaştırma ile başlayan soyutlamayı daha da ileriye taşıyan ortamların hızlı ve taşınabilir bir şekilde dağıtılmasına izin verdiğini söylüyor.

Veritas ayrıca kuruluşlar iş yüklerini kaydırmaya ve aşırı yakınlaştırılmış altyapıya geçiş yapmaya devam ettikçe basitliğe, kullanım kolaylığına, daha hızlı altyapı dağıtımına ve kolayca ölçeklendirme yeteneğine ihtiyaç duyacağını öngörüyor.

AIOps’un benimsenmesi

Birçok kuruluşun geleneksel çekirdek kurumsal veri merkezinden, merkezi olmayan şirket içi ve bulut altyapısına geçiş yaşadığını belirten Veritas, bir başka önemli eğilim olarak dijital kullanıcılara değiniyor. Dijital kullanıcılar; makine aracılarını, kapsayıcı uygulamaları, sürece yönelik analitiği, IoT cihazlarını ve API tabanlı altyapıyı içeriyor.

Veritas, dijital kullanıcıların altyapı, uygulamalar ve veri yönetimine ek olarak koruma hizmetlerini dağıtmak için gereken manuel işlemlerle ilgili karmaşıklıkları hızla ortaya çıkarabileceğinden söz ediyor.

AIOps ve API otomasyonu soyut karmaşıklığı vaat ediyor ve önemli düzeyde yeni otonom süreçler sağlıyor. Vertias’a göre bunlar AIOps’u 2020’de zorunlu hale getirecek önemli trendler.

Son olarak şirket, 2020’de çeşitli sistemlerden, araçlardan ve cihazlardan veri toplanması ve analitiğin; yapay zeka ve makine öğrenimi uygulamasına hız kazandıracağını, Dijital Kullanıcıların benimsenmesinin basitleştireceğini, BT operasyonları ve bilgi yönetimini içerecek yeteneklerle geliştirileceğinin altını çiziyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up