Haberler

Maxar’ın Kanadalı yan kuruluşu MDA 765 milyon dolara satıldı

0

Özel yatırım şirketi Northern Private Capital tarafından yönetilen bir şirketler konsorsiyumu, Uzay Mekiği ve Uluslararası Uzay İstasyonu’nda kullanılan Canadarm ve Canadarm2 robot manipülatörlerini geliştirmek için en iyi bilinen MDA’yi satın alacak. Reuters’a göre satın alım özkaynak ve borç kombinasyonu ile finanse edilecek.

Maxar, Kanadalı yan kuruluşu MDA’yı 765 milyon dolara sattı

Maxar, eylül ayında 3,1 milyar dolar olan önemli bir borç yükünü azaltmak için uzay robotlarına odaklanan yan kuruluşu MacDonald, Dettwiler and Associates Corp’u satmaya karar verdiğini açıkladı. Maxar daha önce MDA için potansiyel alıcılar araştırdığını belirtmişti. Anlaşma şartlarına göre MDA tek bir varlık olarak faaliyet göstermeye devam edecek yani mevcut planları ve sözleşmeleri etkilenmeyecek.

Maxar yetkililerinin yaptığı açıklamada, bu satış işlemi Palo Alto’da yakın zamanda tamamlanan gayrimenkul satışı ile birleştiğinde Maxar’ın toplam borcunu 1 milyar dolardan fazla azalttığı belirtildi.

Maxar, Ulusal Havacılık ve Uzay İdaresi’nin yeni Mars 2020 gezgini için donanım geliştirme sözleşmeleri olan ABD merkezli uzay robotu işini sürdürecek.

MDA, çeşitli müşteriler için bir dizi projede yer alıyor. Üzerinde çalıştığı bazı projeler arasında orman yangını izleme uyduları, diğer şirketin uydularına takılabilen navigasyon antenleri ve NASA Lunar Gateway’e kurulacak robotik bir kol ve Ay’ın etrafında dönen planlı bir araştırma istasyonu olan Canadarm3 bulunuyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up