Haberler

Nuance, biyometrik fraud tespit teklifini genişletti

0

Ölçeklenebilir bir bulut hizmeti olarak sunulan çözüm, işletmelerin bir bireyin özelliklerini kullanarak ses ve metin kanalları üzerinden müşterilerin kimliğini doğrulamasına ve potansiyel dolandırıcıları tespit etmesine olanak tanıyor.

Nuance, biyometrik fraud tespit teklifini genişletti

Konuşmalı yapay zeka şirketi Nuance Communications, müşterilerin kimliğini doğrulamak ve sahtekarlık tespitini sağlamak için biyometrik bir çözüm olan Nuance Gatekeeper’a yönelik güncellemeleri duyurdu.

Veri ihlalleri arttıkça kullanıcı adları ve şifreler tehlikeye girdiğinde, dolandırıcıların herhangi bir kişinin kişisel bilgilerine erişim sağlaması basittir ve geleneksel bilgi tabanlı güvenlik yöntemlerini geçersiz kılar. Yakın zamanda yapılan bir Nuance araştırması, son on iki ayda her dört kişiden birinin sahtekarlığa kurban gittiğini, her kişinin verimsiz şifreler nedeniyle ortalama 2.000 dolar kaybettiğini tespit etti.

Biyometri, bireyleri bildiklerinden ziyade kim olduklarına göre güvence altına alma gücü sağlıyor. Saldırıya uğradığında biyometrik şablonlar biçimindeki veriler, saklanan parolalardan çok daha az değerlidir çünkü çoğaltılması neredeyse imkansızdır.

Nuance, Opus Research tarafından biyometrik teknolojisi nedeniyle pazar lideri seçildi ve Nuance Gatekeeper, artık her büyüklükteki kuruluşun, müşterilerinin kimliklerini girdikleri herhangi bir kanalda doğrulama yapmak için biyometrik teknolojiyi kullanmalarına izin veriyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up