HaberlerYAPAY ZEKA

LinkedIn’in yapay zekası otomatik olarak fotoğraf metni açıklamaları oluşturuyor

0

 – MURAT YILDIZ

Geliştirilen algoritma, Microsoft’un Bilişsel Hizmetler platformu ve LinkedIn’den türetilen veri seti kullanarak elde edilen bir araç olarak sunuluyor.

LinkedIn’in yapay zekası otomatik olarak fotoğraf metni açıklamaları oluşturuyor

LinkedIn, web arayüzü aracılığıyla resim yüklerken manuel olarak alternatif metin açıklaması eklemesine izin veriyor ancak tüm üyeler bu özellikten yararlanamıyor. 

Algoritma tasvir edilen etkinlikleri daha doğru bir şekilde tanımlamaya yardımcı olan zaman tabanlı bilgilerle birlikte çeşitli nesnelerin ve özelliklerinin geniş bir uzmanlık ve bilgi birikimine ihtiyaç duyuyor. Bu engelleri aşmak için yapay zekayı geliştiren ekip, güven puanına göre sıralanan fotoğraflar için alternatif metin açıklamaları üreten bir özellik geliştirmek üzere Bilişsel Hizmetler’in Analiz API’sına da dokundu.

LinkedIn’in AI ekipleri, tüm LinkedIn üyeleri için tamamen kapsayıcı genel resim açıklaması doğruluğunu artırmaya yardımcı olması adına LinkedIn platformuna özgü zengin medya içeriği için görüntü açıklama modelleri oluşturmaya da devam ediyor.

LinkedIn yapay zekaya yabancı değil. Önerilen adaylar özelliği, belirli bir rol için işe alım kriterlerini öğreniyor ve ilgili adayları özel bir sekmede otomatik olarak yansıtıyor. Yapay zeka güdümlü arama motoru, insanların profillerinde yayınladıkları şeyler, adayların en uygun işler ve iş arayanlar için tahminler oluşturmak için yaptıkları aramalar gibi verileri kullanıyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up